Nee, 2016 was beslist niet het jaar van Raymond Manuputty. Blessureleed liep bij hem als een rode draad door het afgelopen kalenderjaar, terwijl zijn club, Noordwijk, promotie naar de Derde Divisie op gruwelijke wijze uit handen liet glippen. Over dat laatste is volgens de verdediger inmiddels genoeg gezegd en geschreven. Eindelijk is hij weer fit. Afgelopen zaterdag, in de thuiswedstrijd tegen Spijkenisse, maakt hij direct na rust voor het eerst sinds 1 oktober zijn opwachting  in de Hoofdklasse A, Nu gaat de focus helemaal op de tweede seizoenshelft.

Begin april 2016 verdween Raymond Manuputty (26) met een mysterieuze liesblessure in de lappenmand om pas tijdens de play-offs tegen ASWH, bijna twee maanden later, weer zijn opwachting te maken in het rood-witte vlaggenschip. Daarnaast speelde ook een onwillige enkel hem parten, waarna het leed ook in het nieuwe seizoen nog niet was geleden.

,,In het voorjaar had ik het idee dat ik lichamelijk op was, doordat ik zoveel gegeven had gedurende de eerste seizoenshelft. Over die blessure bestond ook niet direct duidelijkheid. In het nieuwe seizoen startte ik vier duels in de basis, maar vervolgens speelde mijn lies toch weer op. Daarbij moet ik eerlijk bekennen dat het mislopen van promotie ook bij mij als een dreun aankwam. Het heeft wel even geduurd voor ik dat verwerkt had.”

,,Ik ben nog niet helemaal topfit, maar het zit er wel aan te komen.”

,,Na Sliedrecht uit heb ik opnieuw niet meer gespeeld”, herinnert de rechtsback zich. ,,Ik heb in oktober een paar weken volledige rust gehouden, maar dat bood geen soelaas. Met stabiliteitsoefeningen en veel krachttrainingen ben ik toen aan mijn herstel gaan werken. Langzaam beginnen en vervolgens steeds een stapje verder. In de laatste wedstrijd voor de winterstop, we speelden voor de beker bij Brielle, keerde ik terug in de basis. Daarna was het weer een paar weken wachten”, vat Manuputty het voor hem zo teleurstellend verlopen sportjaar 2016 samen.

Steentje bijdragen
De student Sportmanagement aan de Amsterdamse Hogeschool wil zich voor die mindere periode in 2017 graag revancheren. Als het aan hem ligt verloopt het nieuwe jaar volkomen anders. ,,Allereerst hoop ik dit jaar mijn studie af te ronden. Voor het overige draait het de komende maanden om slechts één ding: promoveren met Noordwijk.”

,,Daarnaast moeten we ons revancheren voor de eerste seizoenshelft. Die is voor ons niet al te best verlopen. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een goede tweede seizoenshelft. De minuten die ik zaterdag gemaakt hebt in het eerste moeten weer een begin zijn. We zijn in ieder geval begonnen met een fraaie overwinning op Spijkenisse.”

,,Tijdens het trainingskamp in Spanje heb ik alleen een kort gesprek gevoerd met de club.”

Voor Manuputty voelde het heerlijk aan om zaterdagmiddag als vervanger van de grieperige Denzel James terug te keren in de ploeg. Captain Stefano Goncalves schoof een plekje op richting het middenveld, waarna de rechter-vleugelverdediger zijn vertrouwde plek weer innam. ,,Ik ben nog niet helemaal topfit, maar het zit er wel aan te komen”, bekent Manuputty een dag na zijn rentree.

,,Van een terugslag is geen sprake en daar ben ik blij mee”, klinkt het positief. Van de ‘oude’ Manuputty was voor het eerst sinds tijden weer een glimp terug te zien. Zijn specialiteit, om met de regelmaat van de klok de achterlijn te halen, was op Sportpark Duinwetering tot zijn eigen tevredenheid tot tweemaal toe geslaagd. ,,Heerlijk om het veld weer op te stappen en de dingen te doen die je wil. Daar doe je het allemaal voor. Die periode langs de zijlijn heeft nu lang genoeg geduurd”, klinkt het zelfbewust.

Revanche
Waar zijn voetbaltoekomst ligt weet Manuputty nog niet. Bezig aan zijn zevende seizoen bij de rood-witten focust de verdediger zich naar eigen zeggen volledig op de komende wedstrijden. ,,Tijdens het trainingskamp in Spanje heb ik alleen een kort gesprek gevoerd met de club.  Natuurlijk heb ik nog altijd ambities om een stap hogerop te zetten. Verlengen of niet is voor mij op dit moment nog even niet aan de orde. Eind januari staat er een vervolggesprek op de agenda. Nu draait alles voor mij om de competitie. Revanche is daarbij voor mij het toverwoord.”

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer