Is het nou dat Valken ’68 zelf voor een tweede keer dit seizoen in een val trapte? Of had tegenstander RCL z’n huiswerk goed gedaan? In een duel dat viel te vergelijken met de eerdere nederlaag tegen UVS bleek nu de ploeg uit Leiderdorp te sterk voor de mannen van Arie van Duijn: 2-0.

De kwetsbare plek van de Valkenburgers was al snel gevonden. Binnen vijf minuten maakte de thuisploeg al de 1-0. Het moment om daarna nog meer terug te zakken en Valken aan de bal te laten. Het plusminus tachtig procent balbezit van de uitspelende ploeg mocht niet baten. Valken wist de muur van RCL niet te slechten.

,,Tegen de mindere ploegen in de Tweede Klasse lukt dat ons wel, zo’n muur kapot te krijgen. Maar tegen ploegen uit de top-5, zoals UVS en RCL, lukt dat nog niet. Die hebben genoeg kwaliteit om dan zelf in de counter toe te slaan.”

Vertwijfeling op de Valken-bank na de snelle tegengoal

Doelman Erwin van der Nagel weet precies waar het pijnpunt ligt bij zijn eigen ploeg. Een duel die voor hem overigens de nodige frustraties opriep. ,,Twee goals, uit twee kansen. Die openingsgoal komt uit een twee tegen één-situatie. Tja, wat kan je als keeper daar aan doen? Op dat moment had ik nog geen bal gehad.”

Geblesseerden
Het speltempo lag daarna te laag bij de Valkenburgers om het RCL echt moeilijk te maken. Daar misten de Valkenburgers ook de geblesseerden Jaap van der Plas en Niels Hogewoning. En dat bleek net iets te veel van het goede.

Toch moet Valken ook zonder die twee genoeg ervaring en klasse hebben om RCL stuk te spelen. ,,Dat zegt Arie (trainer van Valken red.) ook tegen ons. We zijn oud en wijs genoeg om een oplossing te vinden voor dit soort duels. Daar ben ik ook niet bang voor.”

Ook creatieve middenvelder Marc Langeveld kon het verschil niet maken tegen RCL

Misschien is het ook wel de druk die de buitenwacht op het elftal legt, die de spelers misschien wel lamslaat. De buitenwacht had de Valkenburgers al kampioen gemaakt zonder dat er een wedstrijd was gespeeld in de Tweede Klasse. Van der Nagel gelooft daar verder niet in.

Top-5
,,Het is bekend dat er bij ons jongens rondlopen die te goed zijn voor de Tweede Klasse. Maar als groep zijn we helemaal niet bezig met de druk die de buitenwacht ons oplegt. We spelen ons eigen spel en proberen daar zo ver mogelijk mee te komen. In deze competitie kan iedereen van elkaar winnen, dat zie je aan de top-5. Alleen Lugdunum is nu een beetje los, maar die krijgen hun slechte moment ook nog wel.”

Foto’s: Saam de Mooij


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude