Is het nou dat Valken ’68 zelf voor een tweede keer dit seizoen in een val trapte? Of had tegenstander RCL z’n huiswerk goed gedaan? In een duel dat viel te vergelijken met de eerdere nederlaag tegen UVS bleek nu de ploeg uit Leiderdorp te sterk voor de mannen van Arie van Duijn: 2-0.

De kwetsbare plek van de Valkenburgers was al snel gevonden. Binnen vijf minuten maakte de thuisploeg al de 1-0. Het moment om daarna nog meer terug te zakken en Valken aan de bal te laten. Het plusminus tachtig procent balbezit van de uitspelende ploeg mocht niet baten. Valken wist de muur van RCL niet te slechten.

,,Tegen de mindere ploegen in de Tweede Klasse lukt dat ons wel, zo’n muur kapot te krijgen. Maar tegen ploegen uit de top-5, zoals UVS en RCL, lukt dat nog niet. Die hebben genoeg kwaliteit om dan zelf in de counter toe te slaan.”

Vertwijfeling op de Valken-bank na de snelle tegengoal

Doelman Erwin van der Nagel weet precies waar het pijnpunt ligt bij zijn eigen ploeg. Een duel die voor hem overigens de nodige frustraties opriep. ,,Twee goals, uit twee kansen. Die openingsgoal komt uit een twee tegen één-situatie. Tja, wat kan je als keeper daar aan doen? Op dat moment had ik nog geen bal gehad.”

Geblesseerden
Het speltempo lag daarna te laag bij de Valkenburgers om het RCL echt moeilijk te maken. Daar misten de Valkenburgers ook de geblesseerden Jaap van der Plas en Niels Hogewoning. En dat bleek net iets te veel van het goede.

Toch moet Valken ook zonder die twee genoeg ervaring en klasse hebben om RCL stuk te spelen. ,,Dat zegt Arie (trainer van Valken red.) ook tegen ons. We zijn oud en wijs genoeg om een oplossing te vinden voor dit soort duels. Daar ben ik ook niet bang voor.”

Ook creatieve middenvelder Marc Langeveld kon het verschil niet maken tegen RCL

Misschien is het ook wel de druk die de buitenwacht op het elftal legt, die de spelers misschien wel lamslaat. De buitenwacht had de Valkenburgers al kampioen gemaakt zonder dat er een wedstrijd was gespeeld in de Tweede Klasse. Van der Nagel gelooft daar verder niet in.

Top-5
,,Het is bekend dat er bij ons jongens rondlopen die te goed zijn voor de Tweede Klasse. Maar als groep zijn we helemaal niet bezig met de druk die de buitenwacht ons oplegt. We spelen ons eigen spel en proberen daar zo ver mogelijk mee te komen. In deze competitie kan iedereen van elkaar winnen, dat zie je aan de top-5. Alleen Lugdunum is nu een beetje los, maar die krijgen hun slechte moment ook nog wel.”

Foto’s: Saam de Mooij


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO