Kevin Sterling kwam anderhalf jaar geleden over van de amateurtak van Stormvogels. Met Katwijk promoveerde hij direct naar de Topklasse, maar dit seizoen komt hij slecht sporadisch voor in de plannen van coach Dick Schreuder. Dat heeft Sterling ertoe aangezet zijn vertrekwens uit te spreken. ,,Ik ben geen type dat snel opgeeft, maar wel een realist.”

Sterling draait er niet omheen: ,,Ik ben naar deze club gekomen om mijn sportieve ambities waar te maken. Katwijk is de grootste club in alles. Qua niveau, de mensen en alles eromheen. Katwijk was dus ideaal, het perfecte plaatje.”

Maar halverwege zijn tweede seizoen staat de vleugelspeler weer met beide benen op de grond. De bruidsweken zijn voorbij en Sterling zit vaker op de bank dan hem lief is. ,,Helaas is het er niet helemaal uitgekomen. Te weinig speeltijd. Vorig jaar heb ik belangrijk kunnen zijn, maar dit jaar is het iets minder. Ik wil ergens aan de bak waar ik het plezier terug kan vinden en sportief mijn gram kan halen.“

Concurrentie
Als oorzaak geeft Sterling de hevige concurrentie aan. ,,Uiteindelijk is de keuze aan de trainer. Dat heb je dan te accepteren. Als individu ben je niet groter dan de groep.”

Schreuder heeft alle begrip voor de houding van Sterling. ,,Ik kan me voorstellen dat hij elke week wil spelen. Als je hier voor je tweede jaar zit en je speelt weinig, dan ga je op een gegeven moment kijken waar je wel aan bod kan komen. Uiteindelijk is het altijd jammer als spelers weggaan, maar het is de eigen keuze van die jongen.”

Sterling komt uit Almere en studeert momenteel in Amsterdam. Na zijn propedeuse Nederlands Recht doet hij nu een tussenjaar, om daarna met zijn Master Arbeidsrecht te beginnen. De afstand tussen Almere, Amsterdam en de Bollenstreek ziet hij echter niet als een probleem. ,,Die is te overbruggen. Veel jongens komen uit de regio Amsterdam, dus er is altijd wel de mogelijkheid samen te reizen. En als je wekelijks speelt is het ook veel makkelijker op te brengen. Je stopt veel tijd en energie erin. Dan wil je ook graag wat terug zien.”

Gegroeid

Mentaal is Sterling naar eigen zeggen sterker geworden bij Katwijk, en ook als voetballer heeft hij stappen gemaakt. ,,Op trainingen en in wedstrijden heb ik laten zien dat ik het niveau aankan. Ik wil nu gewoon belangrijk worden voor een club. Ik weet dat ik het kan, en in me heb.”

Zijn nieuwe club mag best in de Bollenstreek zijn. ,,Ik vind de Bollenstreek echt een mooie omgeving. Ik ben hier twee jaar geleden neergestreken en het heeft veel indruk op me gemaakt. Hoe het leeft, hoe het speelt, de supportersschare.”

Een vertrek tijdens de winterstop is geen optie. ,,Ik maak het seizoen af en ga het niet laten verslonzen. Ik wil alles blijven geven voor de club.” Hij hoopt nog een aandeel te hebben in promotie naar de Tweede Divisie. ,,De trainer heeft altijd gezegd dat de beste spelen, of je nu weggaat of niet.”

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)