Bijna halverwege de competitie weet Van Nispen goed waar het aan toe is. ,,We hebben laten zien een goede middenmoter te zijn”, stelde coach René Ras. Te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken zou je kunnen zeggen, maar die conclusie was op basis van het bezoek van Meerburg niet helemaal gerechtvaardigd. De Zilkers boden de koploper verdienstelijk partij, maar zagen dat niet worden beloond in de vorm van een resultaat: 0-2.

Een maand geleden vond Van Nispen zich nog terug in de top van de Derde Klasse A. Een vierluik met ploegen uit het linkerrijtje heeft de Zilkers teruggeworpen op de ranglijst, maar toch was Ras niet onverdeeld negatief. ,,De laatste twee wedstrijden hebben we goed meegedaan. Daar kunnen we mee verder.” En dan na een korte stilte: ,,Ik ben ervan overtuigd dat we ons door kunnen ontwikkelen. We hebben een paar goede spelers.”

Puik optreden
Vorige week bij Graaf Willem II/VAC gaf Van Nispen in de slotminuut een 2-3 voorsprong uit handen. Tegen Meerburg sneed de ploeg zichzelf in de vingers door enkele riante kansen te missen. De grootste was voor Mike van Haaster, die binnen het vijfmetergebied snoeihard op de lat schoot. Ook de sterke Dick Verhoeven weigerde een aantal keer de trekker over te halen.

Zodoende kwam Van Nispen voor de derde keer dit seizoen niet tot scoren. ,,Deels kwam dat omdat we niet zuiver genoeg in de afronding waren”, analyseerde Verhoeven. ,,Daarnaast speelde hun keeper (Patrick Bom) een puike pot. Hij is heel belangrijk voor Meerburg in de opbouw, maar ook met zijn reddingen.” Omdat ook Van Nispen-goalie Van Maris zijn mannetje stond, kreeg het publiek slechts twee treffers te zien. Dat hadden er veel meer kunnen zijn.

Van Nispen wist met een flinke dosis strijdlust het kwaliteitsverschil aardig te verbloemen. Meerburg heeft een voor Derde Klasse-begrippen prima team, waarbij vooral de voorhoede in het oog springt. Topscorer Mats van der Poel kende een aantal prima seizoenen bij Katwijk, maar is inmiddels alweer enige tijd terug op het oude nest. Linksbuiten en aanvoerder Joeri van der Voort keek eveneens in andere keukens (bij RCL en FC ’s-Gravenzande). Op de andere flank speelt clubicoon Joep van Vuren, die zich onlangs met zijn honderdste goal tot clubtopscorer aller tijden kroonde.

Arbeidsethos
Met Jelle Vleugel en Samir Krupic heeft Van Nispen ook routine in de ploeg, maar voor het overige lag de gemiddelde leeftijd beduidend lager dan bij de opponent uit Zoeterwoude. Toch wist de thuisploeg zich kranig te weren, met name door een prima arbeidsethos. ,,Op een drassig veld, met dit weer, wisten we dat het een zware wedstrijd zou worden”, vertelde Verhoeven. ,,Aan strijd ontbrak het beide ploegen niet. Het ging op en neer.”

De eerste wapenfeiten waren voor Van Nispen, maar toch kwam Meerburg aan de leiding. Na iets meer dan een halfuur spelen werkte Mark van Diemen uit een corner de 0-1 binnen, al bekende Verhoeven dat hij de bal nog licht toucheerde. ,,Zij hebben veel grote jongens. We wisten dat ze gevaarlijk zijn uit standaardsituaties.”

Grote kans dat Mike van Haaster vannacht badend in het zweet wakker wordt als hij terugdenkt aan zijn kans in de 35e minuut. Van Nispens aanvalsleider had de hoek voor het uitkiezen, maar raakte van dichtbij de lat. Vlak voor de thee liet Meerburg een uitstekende kans op de 0-2 liggen. Van Vuren schoot vrij voor goalie Tom van Maris naast.

Niet geknakt
Kort na rust liep Meerburg uit naar 0-2 – Van der Voort vond Van der Poel- maar Van Nispen toonde zich niet geknakt. Voor de Zilkers brak de beste fase van de wedstrijd aan, maar de ploeg liet na de spanning terug te brengen. Met name Verhoeven mocht zich dat aanrekenen.

Meerburg kwam de Zilkse druk zonder kleerscheuren door en kreeg op de counter ook de nodige mogelijkheden. Van Maris lag echter tot driemaal toe in de weg. De wedstrijd boeide tot het einde, maar kreeg uiteindelijk geen doelpunten meer.

,,We hebben de koploper, toch een behoorlijke ploeg, goed partij geboden”, constateerde Ras. ,,Alleen kregen we de goals erg knullig tegen. Ik vind het positief dat we na de 0-2, een flinke klap, de koppies rechtop hebben gehouden. We hebben kansen gekregen, maar ze niet benut. Dat is zonde.”

Van Nispen – Meerburg 0-2 (0-1). 31. Van Diemen 0-1, 47. Van der Poel 0-2

Van Nispen: Van Maris, J. van Haaster (85. M. de Groot), Van Westerop (46. Meiland), Krupic (69. Jansen), R. de Groot, Van der Linden, Vleugel, Geerlings, Van Eeden, M. van Haaster, Verhoeven

Tekst: Gerben Oostdam

Foto: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)