De overwinning was modern gezegd ‘in de pocket’. Quick Boys kende afgelopen weekend voor het eigen thuispubliek geen problemen met Ajax (ama.). Bij een 3-1 voorsprong en met nog een kwartier op de klok mocht daarom de meest besproken spits van de Derde Divisie nog even invallen. Uitgerekend tegen zijn oude club maakte Dennis Kaars z’n eerste minuten voor de Katwijkers.

,,Dat kon zo mooi even met die stand op het scorebord. En het is ook nog eens leuk voor het thuispubliek”, zou trainer Erik Assink na afloop verkondigen. ,,Ik had Bert (Steltenpool, red.) ook kunnen laten staan, omdat die ook loerde op z’n eerste goal. Maar ik wilde niet zoveel aan het systeem veranderen. Dan breng je de ene spits voor een andere spits.”

In het kwartier dat Kaars op het veld van Nieuw Zuid stond, kon hij – logischerwijs – nog niet alle aandacht op zich vestigen. Dat deed hij, misschien wel ongewild, in de weken daarvoor wel. Vlak voor het sluiten van de transfermarkt bleek de spits de meest gewilde speler in het amateurvoetbal. De 30-jarige inwoner van Monnickendam mocht weg bij FC Den Bosch en stond in de belangstelling van clubs als IJsselmeervogels, FC Lienden, DOVO, Koninklijke HFC en uiteindelijk dus Quick Boys.

Verhoogde hartslag
Het enthousiasme rondom de spits was dan ook merkbaar op Nieuw Zuid. Van het uitdelen van de basisopstellingen en het vluchtig zoeken naar z’n naam, tot de eerste ‘warmloopsessie’ van de aanvaller: alle ‘Kaars-momentjes’ werden met een verhoogde hartslag begroet.

,,Het veranderen van eten en drinken heb ik niet alleen gedaan voor mijn fitheid, maar had ook een spirituele reden.”

De spits is blij dat de kop eraf is. Geen transfergedoe meer, focus weer op het voetbal. ,,De eerste trainingsweek is goed bevallen. Er zit voetbal in deze ploeg. Veel individuele kwaliteit.” Ook Kaars zelf maakte bij de insiders indruk. De spits zou ‘megafit’ uit Den Bosch zijn gekomen.

,,Dat klopt ook wel. Zo voel ik me ook. Het verschil tussen de fitheid en trainingsintensiteit bij een profclub en een amateurclub is ontzettend groot. Maar ik wil dit gevoel zo lang mogelijk vasthouden. Daarom zit ik, buiten de momenten dat ik hier bij Quick Boys ben, ook nog steeds veel in de sportschool. Ik heb in de hele voorbereiding in principe met het eerste van FC Den Bosch meegespeeld, ik ben dus ook gewoon wedstrijdfit.”

Niet alleen de trainingsintensiteit bepaalt de fitheid van de aanvaller, ook z’n voedingspatroon helpt hem daarin een handje. Toen de aanvaller bij De Dijk voetbalde, veranderde hij z’n eetgedrag. Dat leverde hem een bizar goed jaar op in Amsterdam met ruim veertig goals in één jaar, plus een transfer dus naar Den Bosch.

Vegetariër
,,Maar het veranderen van eten en drinken heb ik niet alleen gedaan voor mijn fitheid, maar had ook een spirituele reden.” De spits gooide in het jaar dat hij bij De Dijk zat de knop om. In een eerder interview met Fox Sports vertelde de aanvaller al eens dat hij na het uitgaan het gevoel had in een andere dimensie te verkeren.

,,Ik ben gestopt met drinken en roken”, legt Kaars uit. ,,Ik ben vegetariër, dus ik moet sowieso goed op mijn voeding letten. Daar ben ik bij De Dijk mee begonnen. Toen ik prof werd, werd dat alleen nog maar meer: gezond eten en goed op je voeding letten. Ik merk dat ik daar lichamelijk profijt van heb.”

,,Het zijn alleen maar leuke dingen en mooie ervaringen geweest; een kampioenschap bij De Dijk, een stage bij Sparta Rotterdam en natuurlijk mijn transfer naar FC Den Bosch.”

Ook mentaal lijkt de aanvaller in topconditie te zijn. In alle interviews maakt hij een relaxte indruk. Kinderen die na afloop van een wedstrijd van Quick Boys om hem heen hangen, krijgen rustig te tijd. En dat alles na een vrij turbulent jaar. ,,Ik heb veel meegemaakt, maar dat zijn alleen maar leuke dingen en mooie ervaringen geweest; een kampioenschap bij De Dijk, een stage bij Sparta Rotterdam en natuurlijk mijn transfer naar FC Den Bosch.”

Onbeschreven boek
Z’n relaxte uitstraling en de positiviteit die om hem heen hangt, kan hij goed gebruiken in de – voormalige – Katwijkse slangenkuil. Genoeg Quick Boys-verhalen knakten al in de dop, maar voor Kaars, die voor twee jaar tekende, ligt het onbeschreven boek nog open.

,,Ik ben blij dat ik nu gewoon speler van Quick Boys ben. Het niveau bevalt me wel. Vorige week ben ik met de ploeg mee geweest naar Jong Groningen en zag ik dat de twee elftallen elkaar weinig ontliepen. Ik wil met Quick Boys naar de Tweede Divisie, daarom heb ik voor twee jaar getekend. Ik denk dat we met deze ploeg bovenin tot op het laatste moment mee kunnen doen en misschien al dit jaar die stap kunnen maken.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Vijfenzeventig minuten van puur voetbalgeluk voor Van Hofwegen’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)