Twee Zeeuws-Vlaamse fans, die tijdens het duel op 12 december tussen Quick Boys en Hoek zijn opgepakt voor het afsteken van vuurwerk en een daarop volgend handgemeen met stewards van de Katwijkse club, worden niet vervolgd. Dat meldt de Zeeuwse krant PZC. Volgens de krant kan de politie niet bewijzen dat de twee herrieschoppers betrokken waren bij het incident op Nieuw Zuid.

In de ordemaatregelen van de KNVB staat expliciet beschreven dat het afsteken van vuurwerk voor, tijdens en na een wedstrijd niet toegestaan is, maar toch wemelde het voor de wedstrijd van de rook afkomstig uit de hoek van de Zeeuwen. De ongeveer veertig jongeren waren met een partybus richting Katwijk gekomen. Volgens een steward van de blauw-witten ging het om een groep beschonken jongens in de leeftijdscategorie van 17 en 18 jaar.

De stewards van Quick Boys ondernamen gelijk actie waarna de sfeer grimmig werd. Het kwam tot schermutselingen rond het veld waarbij er ook een handgemeen ontstond. De Hoek-supporters werden vervolgens in de duinen gedreven waarbij een helikopter de vechtersbazen in de gaten hield.

Voor Hoek-voorzitter Ard van der Staal komt de uitspraak niet als een verrassing. “Het was blijkbaar heel lastig te bewijzen of ze er in Katwijk bij betrokken waren geweest.”

Foto: Danny van den Bosch


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)