Warmunda moet zich ondanks relatief goede cijfers toch via de nacompetitie zien veilig te spelen voor weer een seizoen in de Vierde Klasse. De club behaalde 35 punten uit 26 wedstrijden, verdeeld over tien zeges, vijf puntendelingen en elf nederlagen en een doelsaldo van 41-41. En daarmee dan toch tegen degradatie moeten spelen in de nacompetitie. Het kan verkeren.

Trainer Remco Breuer is niettemin optimistisch over de afloop van die nacompetitie. “We hadden een week voor de derby bij FC Oegstgeest al aan een punt genoeg, maar verloren van Nicolaas Boys. Dat was niet nodig, zoals we ook bij Oegstgeest kansen hadden om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Maar dan moet je je kansen in goals omzetten en dat is niet gebeurd.”

“Na zaterdag moest de knop binnen het team dan ook meteen om. In de overlevingsmodus”, vervolgt Breuer, die meent dat dat geen probleem is. “We missen Ties van Dam al langer, en ook Menno van Noort is er niet bij. Het zal allemaal niet veel anders zijn qua opstelling dan we de laatste weken hebben gedaan.” Een andere sterkhouder, Sohrab Safi, is eveneens al een tijd uit de roulatie.

Treffen met Kickers ’69
De wedstrijd van zaterdag gaat tegen Kickers ’69. De Leimuidenaren wonnen de eerste ronde afgelopen dinsdag met 4-2 tegen NOC Kralingen uit Rotterdam. Breuer: “Ik ben er zelf niet geweest, maar namens ons is er wel degelijk gekeken naar deze wedstrijd. Wij gaan gewoon zoveel mogelijk uit van onze eigen kwaliteiten, dat geeft ons ook het beste gevoel om aan deze wedstrijd te beginnen. We hopen ook dat we veel support vanuit de vereniging zullen krijgen. En uiteindelijk zullen we ze er zelf in moeten schoppen om de finale te halen.”

Tekst: Theo Uphus

Lees ook: Drie regioclubs in de nacompetitie: eerste wedstrijden zaterdag

POPULAIRE BERICHTEN