Sven van Hensbergen is per direct gestopt bij de hoofdmacht van Noordwijk. De goalie spreekt van een vertrouwenskwestie. Van Hensbergen kan zich niet vinden in het besluit van de clubleiding om eenmalig Edwin van der Sar te laten opdraven tegen Jodan Boys. Eerste goalie Mustafa Amezrine is geblesseerd. 

,,Ik heb niets tegen Van der Sar”, vertelt Van Hensbergen. ,,Ik ben vanmiddag gebeld door Van der Sar en hij heeft uitgelegd dat hij het voor de club doet. We hebben vanavond een gesprek met de club gehad en beide partijen hebben hun zegje kunnen doen. De club kan zeggen dat het vragen van Van der Sar niet een gebrek aan vertrouwen richting ons, de andere keepers, is, maar ik voel dat wel zo. Ik moet ook eerlijk naar mezelf toe zijn.”

Van Hensbergen is derde doelman van Noordwijk en zou aan het einde van het seizoen de Duinwetering al verlaten. Hij gaat met een groep vrienden in het eerste zaterdagteam van Van Nispen spelen. Van Hensbergen maakt het seizoen in het tweede af.

Van Hensbergen en zijn collega-keepers Dammes van der Poel en Aron Wijsman hadden zich aanvankelijk solidair verklaard en zich afgemeld voor de training van vanavond. Ze gingen voor de oefensessie om de tafel en verschenen vervolgens toch op het veld. Van der Poel had na de training nog een gesprek. De uitkomst daarvan is nog niet bekend.

Later volgt een uitgebreide reactie van tweede doelman Dammes van der Poel


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Di. 18 sep.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys3-2FC Lisse
Quick Boys2-3Koninklijke HFC
Valken '68afg.FC Oegstgeest
Za. 22 sep.
Scheveningen1-2Katwijk
Noordwijk1-1Hoek
Ajax (ama.)0-0SJC
Smitshoek3-1FC Rijnvogels
Ter Leede3-1Zwaluwen
Valken '680-1UVS
Van Nispen (zat.)3-3Sporting Leiden
VVSB (zat.)5-1DSVP
DEM1-2Kagia
Quick Boys1-1ODIN '59
HHC Hardenberg2-3Rijnsburgse Boys
De Dijk0-4FC Lisse
VVSB2-4AFC
Zo. 23 sep.
Legmeervogels0-2Hillegom
Foreholte1-0DOSR
Teylingen1-1Laakkwartier
Van Nispen (zon.)2-2Voorschoten '97
Warmunda1-6WVC