Sven van Hensbergen is per direct gestopt bij de hoofdmacht van Noordwijk. De goalie spreekt van een vertrouwenskwestie. Van Hensbergen kan zich niet vinden in het besluit van de clubleiding om eenmalig Edwin van der Sar te laten opdraven tegen Jodan Boys. Eerste goalie Mustafa Amezrine is geblesseerd. 

,,Ik heb niets tegen Van der Sar”, vertelt Van Hensbergen. ,,Ik ben vanmiddag gebeld door Van der Sar en hij heeft uitgelegd dat hij het voor de club doet. We hebben vanavond een gesprek met de club gehad en beide partijen hebben hun zegje kunnen doen. De club kan zeggen dat het vragen van Van der Sar niet een gebrek aan vertrouwen richting ons, de andere keepers, is, maar ik voel dat wel zo. Ik moet ook eerlijk naar mezelf toe zijn.”

Van Hensbergen is derde doelman van Noordwijk en zou aan het einde van het seizoen de Duinwetering al verlaten. Hij gaat met een groep vrienden in het eerste zaterdagteam van Van Nispen spelen. Van Hensbergen maakt het seizoen in het tweede af.

Van Hensbergen en zijn collega-keepers Dammes van der Poel en Aron Wijsman hadden zich aanvankelijk solidair verklaard en zich afgemeld voor de training van vanavond. Ze gingen voor de oefensessie om de tafel en verschenen vervolgens toch op het veld. Van der Poel had na de training nog een gesprek. De uitkomst daarvan is nog niet bekend.

Later volgt een uitgebreide reactie van tweede doelman Dammes van der Poel


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen