,,Het maakte me vandaag echt niet uit hoe we zouden winnen”, waren de eerste woorden van Robbert de Ruiter na afloop van de meeslepende overwinning van zijn ploeg op TEC (3-2). Die woorden onderstreepten nog maar eens hoe er tegen dit seizoen tegen aan werd en wordt gekeken door de ploeg uit Lisse. De Ruiter en zijn mannen hebben maar één missie: handhaving. Door een late treffer van Niels Buijs is die doelstelling bijna bereikt.

Met een tevreden gevoel ging Bas Buimer twintig minuten voor tijd naar de kant. De spits knikte tot tweemaal toe zijn ploeg op voorsprong. De handen werden geschud met de bank. Zijn vervanger, Rowdy van der Putten, moest het klusje afmaken tegen de twee fysieke centrumverdedigers van de ploeg uit Tiel.

Hectische slotfase
Tot aan de 83ste minuut leek Buimer de matchwinner te worden. Een hachelijke situatie in het Lissese strafschopgebied veranderde de zaken. Invaller bij TEC, Serhat Koç, kon profiteren van geklungel in de defensie en ging vrijwel alleen op de goal af. FC Lisse-doelman Brian van der Werff kwam met volle overtuiging uit zijn doel en toucheerde de aanvaller en de bal.

De scheidsrechter van dienst, Pieter van der Pol, wees resoluut naar de stip. Koç besloot zelf achter de bal te staan en bleef erg rustig. Met een langzame ‘Panenka’ passeerde hij Van der Werff in het één-tegen-één-duel. Met nog tien minuten op de klok kreeg Lisse de keuze: op jacht naar de overwinning of het resultaat koesteren.

,,Die tweede zat er wel lekker in! Die ga ik vanavond echt nog een paar keer terugkijken.”

Bas Buimer

De Ruiter bekende na afloop dat hij met een 2-2 gelijkspel had kunnen leven. Toch koos zijn ploeg ervoor om voor de volle buit te gaan. Drie minuten na de gelijkmaker kon Buijs binnen knikken, maar zijn inzet ging over. Een minuut later mocht Lisse weer aanleggen voor een hoekschop. Deze keer kopte Buijs wel raak: 3-2.

,,Ik hoopte, toen Martin de actie inzette aan de rechterkant, al dat het een hoekschop zou gaan worden”, zei de matchwinner na afloop over zijn doelpunten. ,,Ik heb nooit het besef gehad wat er achter mij gebeurde, maar volgens mij stond ik wel aardig vrij. Extra lekker dat je hem zo kort voor tijd nog kan maken.”

De eerste helft was er niet eentje om over naar huis te schrijven. Het spel was hard en had de overhand op het voetballende gedeelte. Toch wisten de ‘geel-blauwen’ kort voor rust door de muur uit Tiel heen te breken. Randy Ababio werkte de bal achterin weg om een counter te voorkomen. Bij toeval kwam de bal bij Hanne Hagary die de zestien in kon lopen. Uit een carambole ging de bal richting het hoofd van Buimer, die alleen nog het luchtduel moest winnen. Dat deed hij: 1-0.

Bert Koomen snelt langs de zijlijn in het duel tegen TEC

Na de thee kwam er meer spektakel op Ter Specke. De Ruiter en zijn mannen begonnen goed, maar moesten toch de gelijkmaker slikken. Nadat de Lissese defensie er niet goed uitzag, kon TEC-aanvaller, Robbie Holder, op Van der Werff af. Hij leverde de bal af aan de vrijstaande Matthijs van Gessel: 1-1.

Lisse bleef niet lang bij de pakken neer zitten. Een goede actie van Van Eeuwijk resulteerde in een voorzet op maat op het hoofd van Buimer. De aanvaller knikte de bal weergaloos in de kruising: 2-1. De aanvaller gaf na afloop toe dat hij met een lekker gevoel naar huis gaat.

,,Die eerste goal was een beetje raar, ja. Hanne probeerde voor te zetten, maar de bal werd van richting veranderd. Daarna kon ik simpel raak koppen. Die tweede zat er wel lekker in! Die ga ik vanavond echt nog een paar keer terugkijken. Bij Swift heb ik ze ook weleens zo gemaakt. Dit zijn echt de lekkerste.”

Resultaat is heilig
Na het laatste fluitsignaal sprongen de supporters uit Lisse een gat in de lucht. De ploeg staat door de overwinning elf punten boven TEC en daardoor lijkt een plek in de degradatiezone steeds meer naar de achtergrond te verschuiven. De Ruiter was na afloop vol blijdschap, maar temperde de vreugde al snel.

,,Het maakte me vandaag echt niet uit hoe we hem zouden winnen. Zeker in deze fase van de competitie is winnen het enige wat telt. Ik vind niet dat wij al veilig zijn, nee. Ik denk dat wij daarvoor nog vijf potjes moeten winnen. Het klopt dat we nu dichterbij de subtop staan, dan bij de degradatiestreep, maar laten we na volgende week maar eens kijken of dat haalbaar is. Als we van VVSB winnen, dan is dat haalbaar, maar we focussen ons eerst op handhaving.”

FC Lisse – TEC 3-2 (1-0): 45+1. Buimer 1-0, 50. Van Gessel 1-1, 60. Buimer 2-1, 83. Koç (pen.) 2-2, 88. Buijs 3-2.

FC Lisse: Van der Werff, Buijs, Van der Zwet, Valk, Ababio, Rauws, Koomen, Stevens, Hagary (90. Tarani), Van Eeuwijk (90+2. Adouch), Buimer (70. Van der Putten.)