Vorige week berichtten we dat het heel spannend was aan kop van het VIDB Topscorersklassement. Deze week kunnen we u mededelen dat het alleen nog maar spannender is geworden. Maar liefst vier spelers staan op zeven treffers. Omdat Yordi Teijsse en Jaap van Duijn daar twee duels minder voor nodig hadden, kennen zij een nipte voorsprong op Raily Ignacio en Marciano Mengerink. Die laatste voegde zich met zijn treffer tegen Spakenburg bij de drie leiders.

Zodoende hebben Teijsse en Ignacio niet geprofiteerd van de schorsing van Van Duijn, die ook dit weekend nog moet toekijken. Achter de vier tenoren heeft Rijnvogels-spits Martijn Tjon-A-Noek een plekje verworven. De nieuw overgekomen aanvalsleider pikte zijn goaltje mee en staat nu op vijf. Is hij degene die het de vier lastig gaat maken? Verder in de top-tien zien we twee spelers van SJC en ook Mitchel Beijersbergen van Rijnvogels. Volgend weekend zou het zomaar kunnen dat we weer een koploper hebben.

Hoe het werkt
Iedere klasse hebben we een factor toegediend. De Topklasse heeft de hoogste factor (2.0) gekregen omdat het de hoogste competitie in onze regio is. Per 0,2 gaat het vervolgens omlaag naar de andere competities. Voorts hebben we besloten om de punten te delen door het aantal duels. Dit omdat in de Topklasse 30 wedstrijden worden gespeeld en in de overige klassen 26 wedstrijden. Behalve in de derde klasse A, waar 28 wedstrijden worden afgewerkt. Dus als bijvoorbeeld een speler uit de Topklasse 10 keer heeft gescoord na acht duels, wordt het rekensommetje als volgt:

10 x 2=20 punten : 8 duels = 2,5

Bij een gelijke stand aan het einde van het seizoen, wint de speler die de meeste doelpunten heeft gemaakt. Is ook dat gelijk wint diegene die de meeste doelpunten in een wedstrijd heeft gemaakt.

Top 15

Klik hier voor de complete lijst


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)