,,Deze overwinning is mij meer waard dan eventuele bekerwinst bij FC Twente.” Deze bekentenis uit de mond van Thomas Reynaers zegt voldoende over de waarde die de kleine grote man op het Noordwijkse middenveld hechtte aan de 4-1 overwinning op de nummer vier van de ranglijst. Om er in één adem aan toe te voegen dat de bekeruitschakeling van afgelopen dinsdagavond, daarmee door zijn team zowel mentaal als fysiek uitstekend was verwerkt.

Dat gebeurde overigens zonder Denzel James. De Noordwijkse wervelwind hield aan genoemde bekerwedstrijd een knie over waarin zich vocht ophoopt. De MRI-scan die afgelopen week al werd gemaakt, moet binnenkort de ernst van deze kwetsuur duidelijk maken. Dat betekende dat targetman Nick van Staveren dit keer aan de aftrap verscheen. Zonder dat ook maar een Friese speler het balbezit had mogen koesteren lag de 1-0 al na 36 seconden achter Erick Jansema. Veel sneller kun je niet scoren.

Emiel Wendt bezorgde vanaf de rechtervleugel het leer bij Martijn le Congé. Niet zelfzuchtig bood de middenvelder de 1-0 vervolgens op een presenteerblaadje aan bij Sabir Achefay. Daarmee herhaalde de geschiedenis van bijna alle tot nu toe gespeelde thuiswedstrijden zich voor Noordwijk, ware het niet dat Robert Stelpstra nauwelijks vijf minuten later bij een lage voorzet knap voor zijn verdediger kroop om hierna de 1-1 van dichtbij binnen te jassen.

Evenwicht
,,Door deze tegenvaller waren we het even kwijt”, erkende Reynaers na afloop. ,,Harkemase Boys liet zien niet voor niets vierde te staan. Echt veel creëerden ze niet, maar dat gold ook voor ons. Met hun twee grote spitsen en verdedigingsduo hadden we het dan ook knap lastig. Het werd vooral een strijd op het middenveld waarbij beide ploegen elkaar goed in evenwicht hielden.”

,,Ook als die strijd beslist is, gaat de echte race gewoon door.”

Met het 1-1 evenwicht leek ook de rust gehaald te worden, totdat een Noordwijkse hoekschop alsnog roet in het eten gooide. De bezoekers konden nog wel voor opruiming zorgen, maar uit een weergaloze actie van Achefay nam Emiel Wendt de Friese-veste met het hoofd succesvol onder vuur. Voor de zekerheid voorzag Van Staveren de inzet van het laatste en beslissende zetje (2-1).

,,Na rust hadden we het lang niet zo moeilijk als daarvoor. We domineerden bijna de gehele tweede helft,” analyseerde Reynaers het tweede bedrijf. ,,Daarbij natuurlijk geholpen door de snelle 3-1 van opnieuw Nick (Van Staveren, red.). De zware belasting van het duel tegen FC Twente woog nauwelijks mee. Mede ook door de manier waarop we deze wedstrijd hebben benaderd. Dan zie je ook dat de ervaring van bijvoorbeeld Brayen Bröcker goed van pas komt. De manier waarop hij aangaf hoe we deze wedstrijd moesten benaderen kwam ons vanmiddag goed van pas”, prees Reynaers zijn verdedigende ploeggenoot.

Race gaat door
De angel was na de 3-1 uit de wedstrijd. Noordwijk bleef echter aandringen. In de vorm van een wegens hands toegekende strafschop bepaalde Reynaers vanaf elfmeter in de slotfase de eindstand op 4-1. Toen ruim een halfuur later bekend werd dat concurrent Quick Boys twee kostbare punten had verspeeld maakte dat feit de middag nog mooier voor rood-wit. Reynaers: ,,Mooi meegenomen natuurlijk in de strijd om de periodetitel. We moeten overigens gewoon naar ons zelf blijven kijken, want ook als die strijd beslist is, gaat de echte race gewoon door.”

Noordwijk – Harkemase Boys 4-1 (2-1) 1. Achefay, 6. Stelpstra 1-1, 45. Van Staveren 2-1, 52. Van Staveren 3-1, 86. Reynaers 4-1 (strafschop)

Noordwijk: Rondeltap, Van Rijn (87. Michel), Overvliet, Van der Neut, Bröcker, Le Congé (72. Bosma), Achefay, Reynaers, Wendt (87. Van der Niet), Westdijk.

Lees ook: Zoutman voelt zich als ‘een vis in het water’ bij Katwijk na debuutwinst


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag17.00Rijnsburgse Boys