Noordwijkse supporters moesten er even op wachten, maar afgelopen zondag werd bekend dat Thomas Reynaers zijn contract met één jaar verlengde. Daarmee gaat de middenvelder zijn derde seizoen in. Ondanks dat het wat ‘langer’ duurde, was dat voor hem zelf al vrij snel duidelijk: „Ik wil eigenlijk niet naar een andere amateurclub dan Noordwijk. Ik heb met heel veel spelers een goede ‘klik’ en heb genoeg ervaring in het topamateurvoetbal om te weten dat deze club heel bijzonder is. Dat moet je niet zomaar gaan inruilen voor iets anders.’’ Uit zijn woorden blijkt de waardering voor de hele vereniging.

De ‘kleine grote man’ presteert dit seizoen uitstekend bij en met Noordwijk. Als promovendus staan de Noordwijkers nog ongeslagen bovenaan. En ook zijn eigen spel wordt alleen maar beter en beter. Hij kijkt daarom met vertrouwen naar de toekomst. „Het is niet zozeer dat ik geen zin had in iets nieuws, maar ik waardeer gewoon heel erg wat ik hier heb. Ik weet niet hoe het bij een andere vereniging is, maar ik weet wel dat het redelijk bijzonder is hoe iedereen bij Noordwijk met elkaar omgaat. Je kan elkaar op de training soms een klootzak noemen, maar op zaterdag staan we er altijd weer met zijn allen.’’

„Ook als er een verliespartij komt, die gaat er echt nog wel een keer komen, heb ik er vertrouwen in dat we voor elkaar klaar staan. Dat maakt deze groep zo uniek. Daarnaast vind ik het voor mezelf heel belangrijk om langer bij een club te zitten, want daardoor bouw je wel betekenisvollere relaties op met iedereen rondom de vereniging.’’

Spelopvatting
Daarin hebben de contractverlengingen van bijna de gehele selectie ook meegespeeld in de keuze van de middenvelder. Echter kon Reynaers naar verluidt ook naar tweededivisionist AFC. Met zijn 26 jaar is dat voor Reynaers de ideale stap om het nog iets hogerop te proberen, maar de creatieve voetballer heeft het gevoel dat hij al in de top van het amateurvoetbal speelt bij Noordwijk.

„Vorig jaar speelden we in de Hoofdklasse, maar toen had ik er ook al heel veel vertrouwen in dat Noordwijk een topteam kan zijn. Dan moet je het natuurlijk nog laten zien. Dat proberen we nu elke week. Voor mij is het heel belangrijk dat we dominant voetbal spelen, want ik denk dat ik daar heel erg goed tot mijn recht kom. Gelukkig wil de club en de trainer dat ook, dus dat telt ook mee voor mij. Het mooiste zou natuurlijk zijn om met dit team de stap naar de Tweede Divisie te maken.’’

„Soms worden mensen daar ook gek van, vraag het aan iedereen hier in de kleedkamer.’’

Een mooie droom voor de middenvelder. Sinds zijn komst bij de Noordwijkers heeft Reynaers flinke stappen gemaakt in zijn ontwikkeling. Vooral dit seizoen speelt hij met de bravoure alsof niemand hem aan kan. Toch ziet hij nog genoeg verbeterpunten voor zichzelf. „Bij mijn vorige club, USV Hercules in de Zondag Derde Divisie, heb ik mezelf ontwikkeld en dat doe ik nu ook weer. Je bent nooit te oud om te leren. Tactisch denk ik al redelijk veel na wat er gaat gebeuren in een wedstrijd, maar dat moet ik in het veld sneller herkennen en omzetten in prestaties. Daarnaast ben ik op dit moment veel bezig met het coachen naar anderen toe.”

,,Ik wil mijn teamgenoten graag helpen met onze dominante manier van spelen. Tijdens de wedstrijden kunnen veel dingen veranderen, dus dan probeer ik graag mijn steentje bij te dragen om ervoor te zorgen dat we wel winnen. Soms worden mensen daar ook gek van, vraag het aan iedereen hier in de kleedkamer.’’

Coach?
In die woorden schuilt al een trainer. Vooral aan de manier waarop voetbaldier Reynaers bezig is met het aansturen van medespelers en het analyseren van tegenstanders, lijkt de voetballer een ideale coach te zijn. „Dat is nog wel ver van mijn bed. Ik vind het heel leuk om mensen te coachen en om een trainer te zijn. Maar voorlopig wil ik nog heel lang blijven voetballen’’, sluit Reynaers tevreden af.

Lees ook: ‘Meijers en Broekhof over terugtrekken FC Lienden: ,,Een overwinning”’

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom2-3sv Hoofddorp
ESTO1-1Teylingen
Warmunda3-1Madestein