,,Als we iets slimmer waren geweest, dan hadden we hier gewonnen”, baalde Noordwijk-middenvelder Thomas Reynaers na afloop van de wedstrijd SteDoCo – Noordwijk (2-2). De ploeg van Kees Zethof kwam vroeg op een 0-2 voorsprong, maar gaf deze alsnog weg. Daardoor staat Noordwijk na twee wedstrijden vierde in de Derde Divisie met vier punten. 

,,SteDoCo is een stugge ploeg en dat wisten we, want we hebben vorig ook al tegen ze gespeeld”, sprak Reynaers over de wedstrijd van afgelopen zaterdagmiddag. ,,We komen door goals van Emiel en Tjeerd (Wendt en Westdijk red.) op een snelle 0-2 voorsprong, alleen kregen we de 1-2 kort daarna te verwerken. Dan weet je dat zij er weer in gaan geloven.”

Droomstart
Westdijk, die vorig seizoen topscorer werd in de Hoofdklasse, profiteerde aan het begin van de wedstrijd van een foutje van de doelman van SteDoCo en kon daarom van dichtbij raakschieten: 0-1. Nog binnen het half uur wist Noordwijk de score te verdubbelen. Uit een hoekschop knikte Wendt van dichtbij raak. De bezoekers leken op rozen te zitten, maar moesten al vrij spoedig de eerste tegentreffer incasseren. Joran Schröder was de maker: 1-2.

,,Toch denk ik niet dat wij een bepaalde killersmentaliteit missen”, oordeelde Reynaers. ,,Ik weet niet wat ik erover moet zeggen. Het was geen goede wedstrijd, maar dat we hier gelijkspeelden voelde als een verlies. Wij hebben hier echt twee punten verloren. Ik weet zeker dat we hadden gewonnen als we wat slimmer hadden gespeeld.

,,Ik snap dat we van dit soort wedstrijden moeten leren, maar ik had het liever met een overwinning op zak gedaan.”

Per ongeluk
Zethof en zijn mannen kwamen na de thee eerst nog goed weg. Roy Rondeltap kon ternauwernood met zijn vingertoppen een bal op de lat krijgen. Kort daarna leek Westdijk de marge weer naar twee te brengen, maar de doelman van de ploeg uit Hoornaar stopte de inzet. Kort voor tijd kregen de rood-witten de deksel op de neus. Uit de kluts werkte Noordwijk-verdediger Dennis van Rijn de bal per ongeluk achter zijn eigen doelman: 2-2.

,,Ik snap dat we van dit soort wedstrijden moeten leren, maar ik had het liever met een overwinning op zak gedaan. In de beker tegen IJsselmeervogels deden we het bijvoorbeeld wel goed na een voorsprong. Toen bleven we druk zetten en op die manier kwam de tegenstander niet aan voetballen toe.”

Defensief takenpakket
Voor Reynaers is het zijn tweede seizoen op De Duinwetering. De middenvelder acteerde vorig jaar in een aanvallende rol, maar moet het dit seizoen met een defensiever takenpakket doen. Omdat Noordwijk met Raies Roshanali een extra aanvallende middenvelder heeft aangetrokken, moet de kleine middenvelder zich richten op meerdere posities.

,,In principe verdedigen alle middenvelders. Je doet het ook niet in je eentje.”

Tot op heden speelt hij als controlerende middenvelder en daardoor zit Martijn Le Congé, de aanvoerder van vorig seizoen, op de bank. De oud-speler van USV Hercules vindt zijn nieuwe rol interessant.

,,In principe verdedigen alle middenvelders. Je doet het ook niet in je eentje, omdat je met elkaar samenwerkt en communiceert. Het is wel zo dat ik nu wat meer meters naar achter sta. Het is even wennen en ik kan niet meer zoveel naar voren als afgelopen seizoen, maar ik vind het niet erg dat ik op deze positie sta. Het enige verschil is dat ik geen diepgaande rol meer heb. Daarnaast denk ik dat we in de Derde Divisie een brede selectie nodig hebben.”

SteDoCo – Noordwijk 2-2 (1-2) 13. Westdijk, 0-1, 29. Wendt 0-2, 30. Schröder 2-1, 85. Van Rijn (eigen doelpunt) 2-2.

Noordwijk: Rondeltap, Smith, Michel, Van der Neut, Bröcker, Reynaers (76. Van Rijn), Roshanali, James (69. Le Congé), Achefay (62. Van Staveren), Wendt, Westdijk.

Samenvatting SteDoCo – Noordwijk 

Archieffoto: Stefan Rijnders

Lees ook: ‘FC Rijnvogels rekent binnen het half uur af met FC ‘s-Gravenzande’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)