Thomas Reynaers (25) streek afgelopen zomer neer op Sportpark Duinwetering. Binnen no-time heeft de middenvelder zich tot een vaste waarde ontpopt. Niet helemaal vreemd, want bij zijn vorige vereniging, derdedivisionist Hercules uit Utrecht, gold hetzelfde. De geboren en getogen Gouwenaar was na drie mooie seizoenen bij Hercules toe aan een volgende uitdaging. Het werd Noordwijk, een vereniging die naar zijn zeggen uitstekend past bij de twee clubs waar hij eerder voor uitkwam.

Reynaers, geboren en getogen in Gouda, begon ooit bij Olympia in zijn woonplaats. Een traditieclub die in 1886 is opgericht. Na twee seizoenen in het eerste team koos hij voor Hercules uit Utrecht. Eveneens een club met historie, die in 1892 het levenslicht zag.

,,Daarbij vergeleken is vv Noordwijk nog een jonkie, maar ook een vereniging met een rijke historie en een club die zowel in Utrecht als in Gouda als een grote naam door het (voetbal)leven gaat. Maar resultaten uit het verleden tellen niet, het gaat om het heden en de toekomst”, opent de 25-jarige voetballer.

Bravoure
,,Het was voor mij geen must om bij Hercules te vertrekken, maar toch heeft dat gegeven wel degelijk meegespeeld bij mijn keuze voor Noordwijk. Kijk alleen maar in het clubhuis naar de gang met al die schitterende foto’s die de succesvolle historie van de club vertellen, prachtig gewoon. Het was vooral het feit dat Noordwijk echt ambitie uitsprak. Dat heeft me over de streep getrokken. Dat lag bij Hercules toch net iets anders. Dat stukje bravoure past wel bij me. Uitdagingen ga ik nu eenmaal graag aan.”

,,We hebben het samen eigenlijk altijd over voetbal. Ook mijn vriendin Babette weet intussen niet beter.”

Voetbaldier Reynaers heeft vaak moeite om niet over voetbal te praten. Het is zelfs zijn lust en zijn leven. Als hij samen met zijn teamgenoten Raymond Manuputty, Rob Overvliet en Diederick Hoogerwaard vanuit zijn huidige woonplaats Amsterdam koers zet richting Noordwijk voor een wedstrijd of een training, wordt hem nog weleens vriendelijk verzocht of het ook ergens anders over kan gaan.

,,Ja, dat zit wel in me. Heb ik van huis uit meekregen van mijn vader. Hij bezoekt ook elke wedstrijd van me. We hebben het samen eigenlijk altijd over voetbal. Ook mijn vriendin Babette weet intussen niet beter”, bekent de goed van de tongriem gesneden middenvelder.

Achter de aanval
Die positie vervult Reynaers sinds zijn entree op de Duinwetering. Bij Hercules was een positie in de aanval voor hem weggelegd. Met succes overigens. Vorig seizoen, bij het debuut in de Derde Divisie, beleefde Reynaers met elf treffers en de nodige assists een uitstekend seizoen. De club strandde pas in de play-offs tegen Spakenburg.

,,Dit jaar speel ik net achter de aanval. Ook dat ligt me goed. Het is bij Noordwijk nu vooral zaak om andere spelers te laten scoren”, licht Reynaers zijn veranderde rol op het veld toe. Een streven waarin de middenvelder in de eerste twee competitieduels overigens het woord bij de daad voegde. Na een assist in het openingsduel tegen AFC, herhaalde hij dat kunststukje afgelopen zaterdag bij FC Rijnvogels door uit een vrije trap het leer panklaar op het hoofd van Emiel Wendt te deponeren. De Noordwijker scoorde in de blessuretijd uit die standaardsituatie de 0-1.

,,Dat betekent dat we een winnaarsmentaliteit moeten zien te ontwikkelen en dat ook gaan uitstralen.”

,,Toch ging het in die wedstrijd allerminst fantastisch”, klinkt het realistisch. ,,We winnen, maar dat mag niet verbloemen dat het veel beter moet. De focus moet de komende tijd vooral liggen op het feit dat we ons wekelijks verbeteren. We hebben daar ook de selectie voor. Het zou mooi zijn als we straks onze tegenstander onze wil op kunnen leggen. Daar draait het nu om. En als het een keer niet loopt, moet het met hard werken gebeuren. Daar moet je als ploeg niet vies van zijn.”

Supporters
,,Het is een proces waar we middenin zitten. De druk is er toch wel en daar moet je niet voor weglopen, maar titelambities moet je in deze fase niet uitspreken. Er staat een nieuwe trainer voor de groep en er is een aantal nieuwelingen bijgekomen. De oude kern heeft bovendien een bepaalde historie als het om promoveren gaat. Of liever gezegd: het niet-promoveren. Dat betekent dat we een winnaarsmentaliteit moeten zien te ontwikkelen en dat ook gaan uitstralen. Ik hoop dat onze supporters dat ook begrijpen.”

,,Als het lukt om het publiek naar en achter Noordwijk te krijgen doen we het goed. Je zag het al in het bekerduel tegen IJsselmeervogels. Iedereen ging toen achter de ploeg staan. We schakelden die ploeg, mede door de fantastische ambiance, met tien spelers uit. Als we zoiets dit seizoen kunnen realiseren kan het een mooi jaar worden”, sluit een optimistische Reynaers af.

Lees ook: ‘Derby duurt (weer) net iets te lang voor FC Rijnvogels’

Foto: Piet van Kampen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom