De ene praat vlug, beetje als een Amsterdams straatschoffie, vol met bravoure. De ander klinkt wat timide, timet z’n uitspraken en doet rustig z’n verhaal. Twee verschillende persoonlijkheden, twee verschillende middenvelders. De prater is Mark de Loor (FC Lisse), de denker: Ricardo Kuyvenhoven (Quick Boys). De twee staan aanstaande zaterdag tegenover elkaar.

Het is een clash van generaties. De Loor eind twintig, Kuyvenhoven nog net aan tiener. Voor de laatstgenoemde z’n eerste echte derby. ,,Alleen in die wedstrijd tegen FC Lisse met die experimenten heb ik meegedaan, verder is dit nieuw voor me.”

Voor De Loor, als voormalig Katwijk-speler weer een nieuw bladzijde in z’n toch al overvolle voetbalboek. ,,Een pot tegen Quick Boys geeft iets extra’s. Je hoeft mij nooit te motiveren voor een wedstrijd. Maar op Nieuw Zuid is er meer ambiance dan bij De Dijk of VVOG uit.”

Niet afwijken
Behalve de verschillende percepties van de derby, wordt het zaterdag ook een clash tussen twee verschillende speelstijlen. Zo zal Quick Boys dominant willen zijn in een 4-3-3 systeem. ,,De trainer is de afgelopen dagen ziek geweest”, vertelt Kuyvenhoven. ,,Dus het exacte plan kennen we nog niet. Maar we zullen niet veel afwijken van onze eigen stijl. Maar meestal spreken we op donderdag pas echt de plannen door.”

,,Tarani en Klooster lopen de honderd meter binnen tien seconden.”

Dat Quick Boys dominant wil zijn, betekent niet gelijk dat ze ook de favoriet zijn tijdens de wedstrijd, vindt de 19-jarige voetballer van de Katwijkse derdedivisionist. ,,Nou, misschien wel favoriet. Maar dit duel kan alle kanten opgaan. We zijn niet bang voor FC Lisse, maar we hebben wel twee keer gelijkgespeeld de afgelopen weken.”

Buitenspelers
En zo leeft er in Lisse wel degelijk het idee dat er wat te halen valt. Überhaupt dit seizoen. Na een relatief matige start op Ter Specke met verliespartijen tegen VVOG en SJC, lijkt de juiste balans nu aardig te zijn gevonden bij FC Lisse. Met een wat teruggetrokken stijl wordt er vooral gebruik gemaakt van de snelheid van de buitenspelers Luca Tarani en Milton Klooster. Althans zo versloegen de geel-blauwen de amateurs van Ajax afgelopen zaterdag.

Kuyvenhoven: ,,Ik hoop dat het voorlopig zo blijft staan.”

,,Die stijl gaat met de week beter”, erkent De Loor. ,,Ik ben wel altijd gewend dominant te spelen, bij elke club waar ik tot nu heb gezeten. Nu merk ik dat we veel meer loeren op de counter. Voor mij is dat eigenlijk best prima. Ik kan op mijn positie de buitenspelers wegsteken. Tarani en Klooster lopen de honderd meter binnen tien seconden.”

Test
Die manier van voetballen beviel tegen De Dijk en de Ajax (ama.). Alleen worden die twee tegenstanders gezien als de laagvliegers in de Derde Divisie. De echte test volgt komende zaterdag dus, met de clash in Katwijk. ,,Ik merk dat we steeds volwassener voetballen. Quick Boys-uit is inderdaad een mooie test voor ons.”

Ook voor De Loor zelf is het een goed moment om z’n eigen niveau weer eens te pijlen tegen een tegenstander die FC Lisse de wil op wil leggen. ,,Misschien moet ik geen uitspraken hier over doen, maar als het aan mij persoonlijk ligt, keren we zo snel mogelijk terug naar de Tweede Divisie. En daarin wil ik belangrijk zijn voor het team. Goals maken en assists afleveren.

,,Het is wel zo dat Kenny Anderson nu geblesseerd is. Ik weet niet wat de trainer gaat doen als hij weer terug is.”

,,Verder wil ik ook ontzettend graag ‘heel blijven’. Ik heb in mijn carrière twee hele zware blessures meegemaakt. Vorig jaar ben ik het hele jaar fit gebleven. Zo’n jaar wil ik nog een keer.”

Waar De Loor gepokt en gemazeld is in het voetbal, komt Kuyvenhoven net kijken. Met speelminuten in alle derdedivisiewedstrijden dit seizoen lijkt hij er goed op te staan bij z’n trainer, Erik Assink. ,,Ik denk dat, wat ik gespeeld heb, heb laten zien wat ik kan. Het is wel zo dat Kenny Anderson nu geblesseerd is. Ik weet niet wat de trainer gaat doen als hij weer terug is.”

Temporiseren
Voorlopig blijft de 19-jarige Leidenaar leren, blijf hij vlieguren maken. En daarin krijgt hij hulp. ,,Marc de Kruijs heeft het al een keer eerder gezegd, maar Raymond Baten helpt ons veel. Hij heeft veel ervaring en leert ons slim voetballen. Temporiseren waar nodig. Voor mijn gevoel spelen we goed met elkaar samen op het gehele middenveld. Ik hoop dat ik de kans blijf krijgen en dat het dus voorlopig zo blijft staan.”

Foto FC Lisse: Hubert Habers
Foto Quick Boys: Orange Pictures
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)