Het lijkt een normaal ritueel. Je staat op uit bed. Doet je ochtendritueel en stapt in de auto naar je werk. Niks aan de hand, denk je dan. Zo dacht Rijnvogels-speler Ricardo de Vlugt er ook over een paar weken geleden. De middenvelder klapte onderweg naar z’n werk op een auto, omdat die ‘out’ ging. Fysiek heeft De Vlugt er gelukkig niks aan over gehouden, maar een deel van de rit is hij wel kwijt.

,,Afgelopen vrijdag was ik onderweg naar m’n werk en toen heb ik een auto-ongeluk gehad”, begint de middenvelder. ,,Voordat ik op de auto voor me klapte ben ik out gegaan. Ik werd wakker toen ik boven op de andere auto reed. Geen idee hoe dit kon gebeuren. Ik heb er in ieder geval nooit last van gehad.”

Sporthart
De speler van Rijnvogels werd hij naar het ziekenhuis gebracht en daar moest De Vlugt een paar nachten blijven. De middenvelder werd gecontroleerd op eventueel hartfalen. De artsen konden ‘gelukkig’ niets opmerkelijks vinden, maar constateerden wel wat.

,,Ik heb vier nachten in het ziekenhuis gelegen voor uitgebreid onderzoek. De doktoren zagen alleen dat ik een vertraagde hartslag had. Dat komt, denk ik zelf, omdat ik een sporthart heb. Gelukkig gaat het nu wel de goede kant op en mag ik alles weer doen.”

Kastje
Die laatste zin klinkt erg opmerkelijk. Zeker als je na het ongeluk door artsen bent onderzocht en in het ziekenhuis moest blijven. Toch heeft de middenvelder de afgelopen dagen met ‘de Vogels’ meegetraind en zijn dagelijkse activiteiten weer opgepakt.

,,Zoals ik net al zei, mag ik alles weer doen. Wel krijg ik binnenkort een kastje bij m’n hart voor 24 uur. De artsen willen weten hoe mijn hart hierop reageert als ik sport en werk. Als ik dus mijn dagelijkse activiteiten uitvoer. Ik heb de afgelopen dagen gewoon meegetraind met het team en ik hoop eigenlijk dat ik zaterdag weer minuten kan maken.”

Volgens hem is er dan ook niet zoveel aan de hand. ,,Ik zei toch dat het niet zo’n lang verhaal is? Haha. Het gaat de goede kant op! Het was natuurlijk wel naar dat mijn ouders moesten worden gebeld. En die waren net op vakantie. Dan zit je denk ik niet echt lekker, nee.”

Foto: Kooltuinstrijders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen