Het lijkt een normaal ritueel. Je staat op uit bed. Doet je ochtendritueel en stapt in de auto naar je werk. Niks aan de hand, denk je dan. Zo dacht Rijnvogels-speler Ricardo de Vlugt er ook over een paar weken geleden. De middenvelder klapte onderweg naar z’n werk op een auto, omdat die ‘out’ ging. Fysiek heeft De Vlugt er gelukkig niks aan over gehouden, maar een deel van de rit is hij wel kwijt.

,,Afgelopen vrijdag was ik onderweg naar m’n werk en toen heb ik een auto-ongeluk gehad”, begint de middenvelder. ,,Voordat ik op de auto voor me klapte ben ik out gegaan. Ik werd wakker toen ik boven op de andere auto reed. Geen idee hoe dit kon gebeuren. Ik heb er in ieder geval nooit last van gehad.”

Sporthart
De speler van Rijnvogels werd hij naar het ziekenhuis gebracht en daar moest De Vlugt een paar nachten blijven. De middenvelder werd gecontroleerd op eventueel hartfalen. De artsen konden ‘gelukkig’ niets opmerkelijks vinden, maar constateerden wel wat.

,,Ik heb vier nachten in het ziekenhuis gelegen voor uitgebreid onderzoek. De doktoren zagen alleen dat ik een vertraagde hartslag had. Dat komt, denk ik zelf, omdat ik een sporthart heb. Gelukkig gaat het nu wel de goede kant op en mag ik alles weer doen.”

Kastje
Die laatste zin klinkt erg opmerkelijk. Zeker als je na het ongeluk door artsen bent onderzocht en in het ziekenhuis moest blijven. Toch heeft de middenvelder de afgelopen dagen met ‘de Vogels’ meegetraind en zijn dagelijkse activiteiten weer opgepakt.

,,Zoals ik net al zei, mag ik alles weer doen. Wel krijg ik binnenkort een kastje bij m’n hart voor 24 uur. De artsen willen weten hoe mijn hart hierop reageert als ik sport en werk. Als ik dus mijn dagelijkse activiteiten uitvoer. Ik heb de afgelopen dagen gewoon meegetraind met het team en ik hoop eigenlijk dat ik zaterdag weer minuten kan maken.”

Volgens hem is er dan ook niet zoveel aan de hand. ,,Ik zei toch dat het niet zo’n lang verhaal is? Haha. Het gaat de goede kant op! Het was natuurlijk wel naar dat mijn ouders moesten worden gebeld. En die waren net op vakantie. Dan zit je denk ik niet echt lekker, nee.”

Foto: Kooltuinstrijders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude