Dylan Rietveld zette Noordwijk op slag van rust op voorsprong tegen AFC. Zijn goal van ruim veertig meter leek de weg naar een zege op de titelkandidaat te plaveien, maar uiteindelijk moest de ploeg van Kees Zethof genoegen nemen met ‘slechts’ een punt. “Normaal is 1-1 tegen AFC wel een aardig resultaat, maar vandaag voelt het wel een beetje zuur”, baalde Rietveld.

Rietveld kreeg de schijnwerpers kort voor rust op zich gericht. Hij verschalkte AFC-goalie Gijs van Zetten met een lob van grote afstand. Rietveld neemt ons mee in zijn beleving rondom de goal.

“We kregen een vrije trap. Lars, onze keeper, kwam naar me toe en zei: ‘leg die bal neer, dan schiet ik op doel’. Alleen pakte Kick (Groot) de bal en nam de vrije trap snel. Lars zei toen: ‘probeer jij het zo een keer dan’. Tien seconden later kreeg ik de bal. De keeper stond iets voor zijn goal en ik schoot hem zo op doel.”

‘Lang onderweg’
Rietveld had onderweg niet direct het idee dat zijn poging ook in een goal zou resulteren. “Nee, hij was ook best lang onderweg natuurlijk, maar hij viel precies goed. Ik dacht eerst nog dat-ie niet over de lijn was en Emiel hem zou binnentikken, maar hij was toch de lijn gepasseerd.”

De 26-jarige Rietveld was in de slotfase nogmaals dichtbij na een standaardsituatie, maar de bal ‘viel net niet goed’. “Dat hadden we vandaag wel vaker. We waren echt wel gevaarlijk met een voorzet of corner, maar hij viel steeds net niet goed.” Bovendien werd een aantal opgelegde kansen, waaronder een strafschop, niet benut. “Eigenlijk moet je er vandaag gewoon drie maken”, stelde Rietdijk.

De rechtspoot was wel blij met het spel van Noordwijk, dat een flinke verbetering vertoonde ten opzichte van de seizoensopener bij Kon. HFC (1-1). “De dingen die we hadden afgesproken lukten vorige week eigenlijk. niet Het was niet dat we veel kansen weggaven, dat helemaal niet, maar nu speelden we het spel wat we willen spelen. En dan zie je dat we AFC redelijk weg kunnen voetballen.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Noordwijk krijgt te weinig met remise tegen AFC


POPULAIRE BERICHTEN