Rijnsburgse Boys – Westlandia

Met Rijnsburg en Westlandia staan zo goed als de twee meest productieve ploegen tegenover elkaar uit de Derde Divisie. Rijnsburg liet 84 keer het net bollen, Westlandia deed dit maar liefs 101 keer. Daarmee is het veruit de meest scorende ploeg. Alleen kampioen De Dijk kwam met 91 een beetje in de buurt. Daarna volgt Rijnsburg.

Grote verschil is dat De Uien ook 62 tegengoals kregen te verwerken. Westlandia deed het een stuk beter met 47 tegentreffers. Zit daar dan het grote verschil, tussen de twee ploegen, die elkaar nog nooit troffen in competitieverband? Zowel Westlandia als Rijnsburg heeft de ambitie om de Tweede Divisie in te gaan. Vorig seizoen werd Westlandia nog kampioen van de Hoofdklasse A, gevolgd door De Dijk. Dit jaar was het dus andersom. Twee jaar op rij promoveren zit er dus nog steeds in voor de ploeg van Edwin Grunholz.

Rijnsburg pakte op de laatste speeldag de derde periode en heeft de kans om het verloren gegane terrein van vorig seizoen snel weer terug te winnen. Beide teams beschikken over weinig personele problemen. De winnaar van het tweeluik treft of Spakenburg of Hercules voor een plek in de Tweede Divisie.

Dongen – FC Lisse

Je moet een goede bril opzetten morgenavond om het verschil tussen beide ploegen te kunnen zien. Je zou zomaar kunnen zeggen dat Dongen tegen FC Lisse een wedstrijd is tussen twee identieke ploegen. Allebei geel-blauw als clubkleuren en ING als hoofdsponsor, die op de shirtjes prijkt. Tot zover het uiterlijk vertoon.

Dongen werd vorig seizoen kampioen in de Hoofdklasse B en eindigde dit seizoen achter De Dijk en Westlandia als ‘best of the rest’ op de derde plaats in de Derde Divisie B. Als het gaat om historie tussen beide ploegen, valt er bitter weinig te vinden. Wie nog het meeste over heeft in de tank na een zwaar seizoen zal de beste kans maken om een ronde verder te komen. En met verder Hercules en UNA als andere mogelijk volgende opponenten, is er voor beide ploegen een reële kans om de stap naar de Tweede Divisie te maken.

Foto: Hubert Habers
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer