Een goed vervolg geven aan een klinkende zege in een derby is nog niet zo gemakkelijk. Rijnsburgse Boys verpulverde buurman Quick Boys vorige week met 7-1, maar liet zaterdag tegen ODIN’59 zien dat het geen opleving was van korte duur. Op de eigen Middelmors waren de punten opnieuw voor geel-zwart waardoor de Uien naar de vijfde plek klommen in de Derde Divisie.

Op de 4-2 overwinning viel volgens linksback Jordy Strooker weinig af te dingen. De nummer negen uit Heemskerk kwam vooral om te verdedigen en loerde op de counter. ,,We begonnen gelijk fel met een paar corners achter elkaar en kregen al snel een paar goede kansen.” Maar Max Hudepohl, Jeffrey Jongeneelen en Joel Tillema kregen de bal er niet in.

Een vrije trap van Wesley Goeman bracht wel soelaas. De middenvelder krulde de bal laag om de muur in de verre hoek: 1-0. Maar zoals wel vaker bij Rijnsburg dit seizoen, geeft het de tegengoals veel te makkelijk weg. Het speelde bij beide tegentreffers voor Sinterklaas. Sven Verlaan tastte mis en het schot van Meijer verdween van twintig meter onder Richard van Nieuwkoop door.

,,Dat gebeurt ons al het hele seizoen. We kunnen blijkbaar geen voorsprong rustig vasthouden. Dat is wel iets waar we aan moeten werken.”

,,We waren niet in paniek in de rust. We wisten dat als we zo bleven spelen, de kansen vanzelf zouden komen.” Geduld hebben was dus het devies. En dat bleek ook, want de thuisploeg bleef de betere ploeg en kwam logischerwijs weer aan de leiding. Een ‘typische Jongeneelen-treffer’ bracht de stand weer op 2-1. De aanvaller dreigde naar binnen en haalde met links doeltreffend uit in de korte hoek. Maar amper twee minuten later was het weer Meijer die Van Nieuwkoop opnieuw verschalkte. ,,Dat gebeurt ons al het hele seizoen. We kunnen blijkbaar geen voorsprong rustig vasthouden. Dat is wel iets waar we aan moeten werken.”

Garantie
Het moet trainer Pieter Mulders tot wanhoop drijven, maar tegen een matige ploeg als Odin’59 was het niet fataal. Hudepohl zette zijn ploeg met zijn eerste treffer van het seizoen op een hernieuwde voorsprong. De linksbuiten kreeg een doorgekopte uittrap van doelman Richard van Nieuwkoop onder controle, trok naar binnen en schoot in de korte hoek knap raak: 3-2.

Een garantie voor een overwinning is dat bij Rijnsburg dus niet, maar bij de 4-2 van Joost Leonard gaven de bezoekers zich toch echt gewonnen. De spits nam in de zestien een bal aan, wachtte even met schieten, maar toen was Jordi Tiktak van ODIN hem al voor. Tergend langzaam rolde de bal achter de doelman van de Heemskerkers en was de overwinning binnen.

,,Die overwinning van vorige week gaf ons wel het nodige vertrouwen. Je traint dan de hele week net even wat lekkerder. Nu moeten dit zien vast te houden. Naar de ranglijst kijken heeft nog niet zoveel zin met twaalf punten achterstand op FC Lisse. Volgende week krijgen we Scheveningen-uit. Een hele lastige wedstrijd. Als we die winnen, komen we op drie punten en kruipen we richting de top vier.”

Rijnsburgse Boys – ODIN’59 4-2 (1-1). 21. Goeman 1-0, 30. Meijer 1-1, 49. Jongeneelen 2-1, 50. Meijer 2-2, 56. Hudepohl 3-2, 63. Tiktak (e.d.) 4-2.

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Artien, Verlaan, Strooker, Verdam, Goeman (83. Van Lunteren), Jongeneelen, Tillema, Leonard (83. Tjon-A-Njoek), Hudepohl (84. Wijks).

Foto: Hubert Habers

Samenvatting Omroep West:


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)