Vanaf de reservebank keek Jordy Strooker in de eerste 45 minuten lijdzaam toe hoe Rijnsburgse Boys ongeveer naar de slachtbank werd gebracht door Kozakken Boys. De bezoekers hadden ontzettend veel moeite met Ahmed el Azzouti en de lopende middenvelders. De 2-0 ruststand was terecht. Magertjes voor de thuisploeg misschien zelfs. Met Strooker en Roderick Gielisse erbij in helft twee keerde de wedstrijd volledig om. De ploeg van Wilfred van Leeuwen kwam terug tot 2-1, had recht op meer, maar kreeg dat niet.

,,Je moet maar naar de highlights van de Tweede Divisie kijken bij FOX Sports. Wat een kansen hebben we in de tweede helft gehad, joh”, kon Strooker er als een boer met kiespijn zelfs nog een beetje om lachen. ,,Maar het was wel frustrerend dat we in de tweede helft niet meer kansen hebben verzilverd. Joël Tillema baalde zelfs zo erg dat hij z’n shirt nog open had gescheurd.”

In de eerste helft zag het er geen seconde naar uit dat Rijnsburgse Boys überhaupt zo dicht bij minimaal één punt zou komen. ,,Zij hadden het balbezit, zij maakten het spel en kwamen er ook nog eens een paar keer flink doorheen. We mochten echt blij zijn dat het maar 2-0 stond. We hadden problemen met El Azoutti en ook Tim Eekman stond ontzettend hoog.”

,,Je hebt altijd de premie nog waarvoor je kan voetballen, hè”

Leon Bot opende na drie minuten de score voor de thuisploeg. El Azoutti schoot nog voor het half uur vanaf elf meter de 2-0 binnen. Overigens leek die penalty onterecht, omdat Masies Artien de bal speelde in plaats van de man.

Acht ballen
Maar de 2-0 achterstand noopte Van Leeuwen om zijn strijdplan in de tweede helft om te gooien. Met Strooker en Gielisse in het veld voor Jeroen Meefout en Masies Artien kantelde het duel volledig. Van een 4-3-3 opstelling, ging Rijnsburgse Boys 3-5-2 spelen, met Gino Demon, Carlos Opoku en Thomas Bakker achterin. Gielisse en Strooker bestreken de vleugels. En met aardig succes.

Tillema heeft uit frustratie z’n shirt kapot gescheurd

,,De tweede helft was totaal andersom. Zij brachten niks meer en wij kregen ontzettend veel kansen. Jeroen Spruijt miste nog van een meter of vijf. Hij schoot vol op de keeper, terwijl die al op de grond lag. Ik maakte zelf ongeveer half uurtje voor tijd de 2-1. Het is zonde dat we daarna niet meer de gelijkmaker konden maken. Die keeper van Kozakken Boys heeft denk ik acht ballen eruit gehaald.”

Door de nederlaag staat Rijnsburgse Boys nu zevende, is er geen degradatiegevaar en is de titel veel te ver weg. Zo bungelt de club redelijk in niemandsland. ,,Je hebt altijd de premie nog waarvoor je kan voetballen, hè”, grapte Strooker na een blik op de ranglijst. ,,Ach, we willen zo hoog mogelijk eindigen.”

,,Je weet hoe het gaat bij zulke grote clubs hè, er zijn weinig jongens meer over van mijn tijd daar.”

,,We waren na de winterstop juist bezig met een lekkere reeks. We hadden nog niet verloren. Na een rommelige winterstop stonden alle neuzen nu dezelfde kant op. De groep voelt sindsdien goed aan. Het is jammer dat we nu de eerste keer verloren hebben in de tweede seizoenshelft.”

Verleden
Omdat er voor Rijnsburgse Boys verder niks opzit dan het seizoen uit te voetballen, is het duel van volgende week tegen Spakenburg voor Strooker een fijn affiche. ,,Mijn oude club. Altijd leuk. Maar je weet hoe het gaat bij zulke grote clubs hè, er zijn weinig jongens meer over van mijn tijd daar. Misschien wat mensen van de staf, that’s it. Maar Rijnsburgse Boys – Spakenburg is altijd een leuk potje. Kijk maar naar het verleden.”

Foto’s: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Vissers bluffen bollenboeren af’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)