Uitgerekend in een wedstrijd waarvan je het niet direct verwacht, hield Rijnsburgse Boys zaterdag de Bollenstreek-eer hoog. Waar de andere drie regioploegen onderuit gingen, boekten de Uien een knappe 2-1-uitzege op Kozakken Boys.

Daardoor stijgt de ploeg van Pieter Mulders naar de achtste plek in de Tweede Divisie met dertien punten uit negen duels. Helemaal recht deed de uitslag niet aan het wedstrijdbeeld. Niemand die daar bij Rijnsburg echter om maalde na afloop.

,,Als ik naar de kansenverhouding kijk, had Kozakken Boys verdiend te winnen”, is Carlos Opoku heel eerlijk in zijn analyse. Rijnsburg had het logischerwijs lastig tegen de Werkendammers, die vorig seizoen als tweede eindigden en al jaren meedraaien in de top van het amateurvoetbal. Opoku had ook niet anders verwacht.

,,Dat goaltje had ‘Jef’ ook wel nodig. Hij was er al even naar op zoek.”

,,We hadden voor de rust weinig grip op het middenveld, maar we gaven ook niet veel weg. En na de rust waren zij de betere ploeg op het veld. Maar zij maken de kansen niet af, en wij waren zeer effectief. Deze drie punten zijn wel een beetje gestolen.”

Goaltje
Niet helemaal toevallig waren het de twee topscorers van vorig seizoen die de bezoekers bij de hand namen. Joël Tillema, dit seizoen alweer goed voor zeven goals, zette Rijnsburg na elf minuten al op 0-1 door een voorzet van Roderick Gielisse goed af te ronden. De thuisploeg sloeg tien minuten voor de thee terug. Oud-Rijnsburg-spits Raily Ignacio legde goed terug en Ahmed El Azzouti schoot de gelijkmaker achter Richard van Nieuwkoop.

Een fraai schouwspel volgde, toen de teams begonnen aan de tweede helft. Beide ploegen creëerden kansen en het was wachten op de goals. Het voordeel was voor de thuisploeg, maar het waren de Rijnsburgers die vlak voor het eindsignaal toesloegen.

Joël Tillema maakte in Werkendam alweer zijn zevende treffer van het seizoen

Jongeneelen was alert toen een bal in de zestien na een voorzet voor zijn voeten belandde: 1-2. Het was pas de eerste seizoenstreffer voor de aanvaller, maar wel eentje op een goed moment. ,,Dat goaltje had Jef ook wel nodig. Hij was er al even naar op zoek.”

Het bleek ook de winnende, want de gastheren slaagden er ook in blessuretijd niet in een bres te slaan in de defensie van de Uien. ,,Wij hebben dit seizoen al een paar keer hetzelfde meegemaakt en nu is het geluk een keer aan onze zijde.”

,,Als we voor de winterstop er zo voorstaan, mag je er vanuit gaan dat we ons veilig gaan spelen.”

Het bewijst maar weer eens hoe klein de verschillen zijn in de Tweede Divisie, weet ook Opoku. ,,In deze competitie kan iedereen van iedereen winnen. Dat is eigenlijk ieder seizoen zo. Aan het einde degraderen er twee en spelen er twee nacompetitie. Eigenlijk weet je dat het pas in de laatste drie, vier duels wordt beslist”, aldus de man die vorig jaar met Koninklijke HFC in dat schuitje verkeerde.

,,Als we voor de winterstop er zo voorstaan, mag je er vanuit gaan dat we ons veilig gaan spelen. Die kwaliteiten hebben we ook, maar na 34 wedstrijden sta je altijd waar je moet staan.”

Restverdediging
Door het wegvallen van aanvoerder Wesley Goeman en Marciano Aalders heeft Rijnsburg op het moment even een te kort aan verdedigende middenvelders. Daarom speelde Opoku op sportpark De Zwaaier opnieuw in die rol.

Goeman zat al wel weer op de bank, maar viel nog niet in. ,,Het was in het begin zeker even wennen. Ik speel met Cagri Kodalak en Tillema op het middenveld. Twee aanvallend ingestelde spelers. Het is aan mij om de balans te houden en de restverdediging te bewaken.”

Kozakken Boys – Rijnsburgse Boys 1-2 (1-1) 11.Tillema 0-1, 36. El Azzouti 1-1, 88. Jongeneelen 1-2.

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Artien, Prijs, Ossevoort, Opoku, Kodalak, Tillema, Parami (80. Halman), Van Oijen (72. Serbony / 87. Hudepohl), Jongeneelen.
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude