Goed gevulde tribunes, nieuwe ledlampen en een goed strijdplan. Alles was aanwezig voor een mooie avond KNVB-bekervoetbal op De Middelmors. Rijnsburgse Boys kon lang stand houden tegen eredivisionist Heracles Almelo, maar zag de bezoekers uiteindelijk de volle buit mee naar huis namen (0-2). ,,Doordat we geloof erin kregen, werden we zelf onze grootste tegenstander”, concludeerde trainer Pieter Mulders.

,,Als je zo lang nog 0-0 staat, dan mag je best tevreden zijn”, vervolgde de trotse Mulders. ,,Helaas mocht het niet zo zijn, want we hebben wel wat mogelijkheden gehad. In de tweede helft hadden we nog even een fase waarin we niet de betere waren, maar waarin we wel de bal op hun helft hadden en de tweede bal elke keer wonnen.”

In de eerste helft ontstond er al vrij snel een interessant schaakspel. De Rijnsburgers zakten terug tot hun eigen zestienmeter en gunden Heracles de bal. De bezoekers uit Almelo werden in het eerste bedrijf slechts één keer gevaarlijk uit een hoekschop. Verder moest de ploeg van John Stegeman het doen met schotjes van afstand uit de tweede lijn.

,,In mijn ogen heeft iedereen een dikke voldoende verdiend.”

,,De nederlaag tegen FC Lienden heeft er wel ingehakt bij de groep en dat heb ik ook aan ze gemerkt, maar vandaag hebben ze echt puik werk afgeleverd”, blikte de oefenmeester terug op de afgelopen dagen. ,,Ik denk dat deze wedstrijd daarom ook op het juist moment kwam, want hierdoor konden spelers zich weer opladen voor deze klus.”

,,Ik ben tevreden met de manier waarop de jongens het hebben gedaan. In mijn ogen heeft iedereen een dikke voldoende verdiend. Natuurlijk zag je wel wat verschil tussen beide ploegen. Dat mag ook wel als het andere team zeven tot acht keer traint in de week en wij maar drie keer.”

Opgelegde mogelijkheid
De tweede helft begon, in vergelijking met de eerste helft, voortvarend en leuker. Beide ploegen kregen een paar kansjes. Jeffrey Jongeneelen was kort na rust dichtbij de openingstreffer, maar hij kwam twee keer een teenlengte te kort om voorzetten van Joël Tillema en Jordy Strooker binnen te werken. Heracles-aanvaller Paul Gladon was ook dicht bij een treffer, maar de Rijnsburgse verdediging stond goed in de weg.

Naarmate de wedstrijd vorderde kregen de bezoekers steeds meer grip op de wedstrijd en gingen de Almeloërs op zoek naar de openingstreffer. Nadat Lerin Duarte op de lat schoot en Gladon in tweede instantie niet kon binnenwerken, kwamen de Heraclieden even later alsnog op voorsprong. Joey Pelupessy vond buiten de zestien ruimte voor een schot en trof doel: 0-1.

Jordy Strooker dwingt doelpuntenmaker Joey Pelupessy naar achteren

Aan de andere kant kreeg de thuisploeg een opgelegde kans om op voorsprong te komen. Na een goede voorzet van Max Hudepohl kwam de bal op het hoofd van Maikey Parami terecht. Hij kon de bal van dichtbij geen richting meegeven en kopte recht in de handen van doelman Bram Castro. ,,We hadden de wedstrijd ook op 0-1 kunnen laten eindigen, maar we wilden toch alles of niets proberen. Helaas werd het niets.”

Geloof
,,Vanaf de bank kregen we er ook steeds meer geloof in”, erkent de 50-jarige coach. ,,Daardoor werden we ook onze grootste tegenstander. Je zag dat we meer uit ons schulp kropen en dat we met meer mensen voor de bal stonden. Zo kwam ook die eerste goal tot stand. Op dat moment stonden we met een mannetje te weinig achterin. Ook dat is de andere kant van de medaille.”

In het laatste kwartier ging Rijnsburg op zoek naar de gelijkmaker en bracht het aanvallers Serbony en Jason Halman. Hierdoor gaven de Rijnsburgers achterin nog meer ruimte weg en ontsnapte de ploeg op miraculeuze wijze aan de 0-2. Nadat Peter van Ooijen beide palen had geraakt, wist Gladon ook niet te scoren.

Die tweede treffer kwam er uiteindelijk alsnog. Massies Artien kopte een bal achterin niet goed weg en zag invaller Vincent Vermeij op doelman Richard van Nieuwkoop afgaan. Hij schoot de bal hard tegen de touwen en besliste in blessuretijd het duel: 0-2.

Rijnsburgse Boys – Heracles Almelo (0-0) 0-2: 73. Pelupessy, 90+4 Vermeij.

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Artien, Opoku, Prijs (86. Salman), Goeman, Tillema, Strooker, Parami (82. Serbony), Hudepohl (69. Van Oijen), Jongeneelen.

Heracles Almelo: Castro, Droste, Pröpper, Hardeveld, Duarte, Monteiro, Pelupessy, Niemeijer (46. Van Ooijen), Darri, Gladon (86. Vermeij), Peterson (71. Navratil).

Foto’s: Hans Heemskerk