Sammy Zandbergen maakt deze zomer de overstap van Boshuizen naar Quick Boys. De middenvelder zat in het Leidse het eerste halfjaar in de lappenmand om daarna de tweede seizoenshelft blessurevrij vele winstpartijen te boeken. Dat viel ook op Nieuw Zuid op. Ze belden naar de Rijnsburger met de vraag of hij zin had om zijn kunsten bij Quick Boys te tonen. Zandbergen over dat telefoontje: ,,Toen Quick Boys belde, was ik gelijk om.’’

Dat Zandbergen naar Quick Boys zou gaan was aan het begin van het seizoen niet denkbaar. ,,Ik ben een blessuregevoelige speler en heb het eerste half jaar een aantal wedstrijden gemist’’, vertelt de oud-Rijnvogels-speler. ,,Toen ben ik met een personal trainer aan de slag gegaan: Nils Thorner, dezelfde als waar een aantal spelers van Lisse ook zitten. Vanaf dat moment ben ik fit geweest en hebben we veel gewonnen. Maandag spelen we de finale voor promotie naar de Hoofdklasse. Een overwinning zou mooi zijn om het jaar bij Boshuizen af te sluiten.’’

,,Tegen Rijnsburgse Boys had ik graag in de basis gestaan tegen mijn broer, Joey Zandbergen.”

Jan Zoutman heeft volgend seizoen dus een gedreven speler onder zijn hoede die het een eer vindt om voor Quick Boys uit te komen. Zandbergen kijkt uit naar het volgende seizoen. ,,Quick Boys is voor mij een fantastische kans. Ik kan mij dan laten zien op een groot podium. Ik wil goed trainen, fit blijven en dan op termijn basisspeler worden. Al ben ik dat natuurlijk het liefst zo snel mogelijk. Ik ga er alles aan doen om de eerste wedstrijd er al te staan.’’

Derby’s
De verschillende streekderby’s gaan volgend seizoen aan de neus van Quick Boys voorbij. ‘Jammer’, volgens Zandbergen. ,,Misschien dat Ter Leede nog promoveert. Maar dat de streekderby’s verdwijnen is heel jammer. Tegen Rijnsburgse Boys had ik graag in de basis gestaan tegen mijn broer (Joey Zandbergen red.). Dat had me heel gaaf geleken. De Tweede Divisie is natuurlijk volgend seizoen de leukste competitie met weinig jongteams. Ik ben wel eens naar potjes gaan kijken op zo’n jongcomplex en daar hang niet veel sfeer. We moeten dus er snel voor zorgen dat we promoveren. Maar dat moet altijd de ambitie zijn voor een club als Quick Boys.’’

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)