,,Het is zonde dat je al zo vroeg achter komt te staan’’, stelt oefenmeester Niek Oosterlee na de verloren bekerwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Rijnsburgse Boys ging op eigen terrein met 0-3 ten onder waardoor het bekeravontuur na één wedstrijd ten einde is gekomen. Huseyin Dogan, Thomas Verhaar en Denis Mahmudov tekenden voor de treffers aan de kant van Sparta.

Rijnsburg, dat de Kasteelclub goed partij bood, verscheen in de eerste helft tot twee keer toe gevaarlijk voor het Spartaanse doel. Na tien minuten volgde na een corner een scrimmage, maar niemand van de Rijnsburgers wist de bal goed te raken. Ruim vijf minuten later werkte Marvin Wijks het leer over na een mooie combinatie tussen Martin van Eeuwijk en Javier Martina.

Discutabel

Het welbekende gezegde is: als je zelf niet scoort, dan krijg je er vanzelf één om je oren. Door een overtreding van Ronald Breinburg kregen de bezoekers een vrije trap, waaruit middenvelder Huseyin Dogan prachtig wist te scoren. Oosterlee zet vraagtekens bij de vrije trap. ,,Volgens mij was het gewoon een duel, waarin beide spelers voor de bal gingen. Die jongen schiet hem fantastisch binnen, maar ik vond het geen overtreding.”

Naast de tegentreffer kreeg Rijnsburgse Boys nog meer te verduren. In de 22e minuut moest Van Eeuwijk gewisseld worden vanwege een blessure. Oosterlee: ,,Na vijf minuten gaf Martin al aan dat hij last had van zijn hamsting. We hebben het nog even aangekeken, maar later gaf hij aan dat het niet meer ging. Dat is zonde, want in een wedstrijd als deze konden we de creativiteit van Martin goed gebruiken.”

De thuisploeg kwam vervolgens een stuk feller uit de kleedkamer, voerde de druk op en was voor even de bovenliggende partij. Door een mooie combinatie tussen Kevin Westmaas en Wijks leken de Rijnsburgers zelfs op gelijke hoogte te komen. De niet te missen kans was echter niet aan Ahmed Ali besteed die de bal met zijn chocoladebeen over het doel tilde.

,,Dat was een cruciaal moment’’, vervolgt Oosterlee. ,,Voor ons de kans om terug in de wedstrijd te komen.’’ Erna probeerde de oefenmeester nog iets te forceren en stuurde Breinburg richting de aanvalslinie. Van de ontstane ruimte profiteerde juist de eerstedivisie club. Binnen vijf minuten was het duel beslist door twee snelle Sparta-goals.

,,Het is zuur dat je na die kans van Ali gelijk twee doelpunten om je oren krijgt. Dan weet je eigenlijk dat het over is. Het lijkt wel een beetje een trend te worden bij ons. Wij benutten de kansen niet en bij de tegenpartij veranderen alle kansen in doelpunten. Nu krijg je gewoon weer drie goals tegen. En als je nou zegt dat de verdediging staat te slapen. Maar dat is mijn ogen niet het geval. Ze vliegen er gewoon in’’, verzuchtte de oefenmeester.

Zeven keer per week

,,Je merkt wel dat het niveau hoger is. De handelingssnelheid ligt hoger en het gaat er fysiek wat harder aan toe. Ze trainen ook niet voor niets zeven keer per week. De gemiddelde leeftijd van de spelers bij de Rotterdammers ligt wel wat lager. Ik had gehoopt dat we wat meer met dat voordeel in ervaring zouden doen’’, aldus Oosterlee. ,,Maar goed, we liggen eruit. Vanaf nu gaat het vizier op de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Kozakken Boys.’’

Tekst: Danny van den Bosch