Dick Heemskerk stopt na negentien seizoenen als assistent-trainer van Rijnsburgse Boys. In die tijd zag de inmiddels 54-jarige rechterhand van Wilfred van Leeuwen zes hoofdtrainers langskomen. Voor Heemskerk is het ‘tijd om zijn horizon te verbreden’.

De vijftiger hoefde niet lang na te denken over een twintigste seizoen. ,,Door de verdergaande professionalisering van het voetbal betekent dit dat je tegenwoordig 44 van de 52 weken in je privéleven rekening moet houden met Rijnsburgse Boys. Ik heb dat altijd met veel plezier gedaan, en nog steeds, maar twintig uur per week erin blijven steken, wil ik niet meer.”

De Rijnsburger wil meer tijd gaan besteden aan zijn familie, vrienden en werk. Het stoppen als assistent betekent overigens niet dat hij niet meer rond zal lopen op Sportpark Middelmors, laat hij weten op de website van de Rijnsburgers. ,,Maar dan als liefhebber aan de kant. Ik maak plaats voor de volgende generatie en doe dat op een moment dat ik zelf bepaal. Je moet voorkomen dat anderen zeggen dat het tijd is om te stoppen.”

Heemskerk werkte in de negentien jaar als eerst onder Henk Wisman. Na diens vertrek werd Cock Jol hoofdtrainer. ,,Doordat hij in de loop van het seizoen werd ontslagen, was ik toen zelfs even tijdelijk hoofdtrainer. ,,Vervolgens was ik twee jaar assistent onder Wim Schaap, zes jaar onder Ted Verdonkschot, zeven jaar met Niek Oosterlee en twee jaar met Pieter Mulders. Nu onder Wilfred van Leeuwen ben ik dus aan mijn negentiende seizoen bezig als assistent.

Gloriejaren
Vooral de jaren onder Ted Verdonkschot waren succesvol met drie kampioenschappen. Maar ook de bekeravonturen tegen Vitesse, NEC en FC Utrecht staan op het netvlies gegrift van de 54-jarige assistent. ,,Verder heb ik ongelofelijk plezierig samengewerkt met Niek Oosterlee. Leuk is ook dat ik een diversiteit aan trainers heb meegemaakt. Ook de prettige samenwerking met de staf zal me bijblijven. Nog steeds zijn we een hechte groep, die inmiddels al jaren bij elkaar is. Maar ik ga het niet missen, want ik weet zeker dat ik er andere mooie dingen voor terugkrijg.”

Foto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Hoe is het met: Eef Schoneveld’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag17.00Rijnsburgse Boys