,,Er was helemaal niets aan de hand tot de 0-1. Vervolgens geven we het in negen minuten gewoon weg”, verzuchtte Wilfred van Leeuwen na afloop van het met 1-3 verloren duel tegen Kozakken Boys. De oefenmeester vatte daarmee de tegenvallende kraker op Middelmors in één zin samen. Van de te verwachten geel-zwarte stormloop na de thee (0-3) kwam weinig terecht. De 1-3 van invaller Wesley Goeman kwam veel te laat om nog minimaal een remise uit het vuur te slepen.

Na ruim een half uur zouteloos voetbal, waarbij er aan beide kanten slechts één doelkans viel te noteren, had Kozakken Boys aan negen productieve minuten voldoende om alvast een voorschot te nemen op de overwinning. Met dank aan de defensie van de thuisploeg die even zoveel keer een presentje uitdeelde.

Daarvoor had Max Hudepohl een aardige actie in huis. De aanvaller haalde de achterlijn om vervolgens een uitstekende voorzet af te leveren. Geen van zijn ploeggenoten meldde zich echter voor de goal van Richard Arends om de ban te breken. Aan de overzijde draaide Gwaeron Stout zich al eerder knap vrij in de zestien. Bij het afdrukken zocht de middenvelder de goal echter iets te hoog. Voor het overige regende het aan beide zijden lange ballen die nauwelijks voor problemen zorgden, terwijl beide teams zich bij balverlies als een haas op eigen helft terugtrokken om af te wachten wat komen ging.

,,We hebben gewoon te weinig kunnen brengen.”

Geklungel
Ondermaats amusement dus voor de duizend toeschouwers, die pas opveerden toen Roderick Gielisse in de eigen zestien Ahmed el Azzouti naar het gras werkte. Het slachtoffer zelf stuurde Richard van Nieuwkoop hierna de verkeerde hoek in: 0-1. Zeven minuten later stond ook de 0-2 op het scorebord na een Werkendamse hoekschop. Laag ingebracht op randje zestien mocht Jeffrey Rijsdijk vogeltjevrij uithalen (0-2).

Geen speler van de Rijnsburgers die de middenvelder daarbij een strobreed in de weg legde. Tot overmaat van ramp werd defensief geklungel de thuisploeg opnieuw fataal. El Azzouti was opnieuw de schutter. Gelukkig voor Rijnsburgse Boys miste Charlton Vicento op slag van rust een uitgelezen kans op een vierde treffer, zodat er halverwege nog enigszins sprake van een wedstrijd was.

Te matig
Rijnsburgse Boys-captain Bart Freke stak namens zijn ploeg de hand na afloop diep in eigen boezem. ,,Drie fouten, drie goals. Die strafschop was echt onnodig, bij de tweede komen we afspraken niet na en de derde goal was een opeenstapeling van fouten. Dan neem je je in de rust voor om iets terug te gaan doen, maar dat ging in een dermate laag tempo dat we er nooit in slaagden om echt gevaarlijk te worden. We hebben gewoon te weinig kunnen brengen. Zeker voor de rust, maar ook daarna was het allemaal te matig van onze kant.”

,,Noem het een collectieve offday.”

Offday
Met Frank Tervoert als aanspeelpunt in de spits liep het na de thee iets vlotter bij de thuisploeg. Daarbij had Hidde Prijs het geluk niet aan zijn zijde. De verdediger, die in de warming-up afgehaakte Jordy Strooker verving, zag zijn kopbal via de lat over de goal verdwijnen. Een snelle aansluitingstreffer had wellicht nog wonderen kunnen verrichten voor de thuisploeg. Maar omdat deze uitbleef, bleef het vooral vechten tegen de bierkaai.

Freke: ,,We slaagden er niet in om het Kozakken Boys op snelheid lastig te maken. Zij hadden hun zaakjes goed voor elkaar. Na de 1-3 hadden we nog een klein kwartier om iets terug te doen, maar dan moet je ook een beetje geluk hebben. Natuurlijk hoef je een wedstrijd zoals vandaag niet te verliezen. Noem het een collectieve offday.”

Verbeterpunt
Nadat Hudepohl en Joël Tillema beiden net naast hadden gemikt kwam de 1-3 van Wesley Goeman te laat voor de thuisploeg, die met Carlos Opuku als extra aanvaller wel meer druk zette maar er desondanks niet in slaagde om voor de ommekeer te zorgen. Tot tevredenheid van Jasper de Muijnck, die na drie duels – waarin slechts een schamel puntje werd behaald – zijn team voor het eerst met de volle winst van het veld zag stappen.

Tot opluchting van spelers en staf, zo viel verbaal en op de gezichten af te lezen. ,,We hadden voor deze wedstrijd net zo goed negen, zeven of vijf punten kunnen hebben. Het zat allemaal niet echt mee in de eerste drie duels”, blikte de oefenmeester terug op het voorafgaande. ,,Het enige dat ik mijn ploeg kan verwijten is dat ze zelf te weinig zijn blijven voetballen in de tweede helft. Dat is een verbeterpunt. Zeker als we deze lijn doortrekken, hoop ik dat dat verleden tijd is.”

Fataal
Een juiste constatering, omdat Charlton Vicento en El Azzouti zich na de doelwisseling meer met de tegenstander dan met de bal bezighielden. Een onfrisse elleboogstoot in de slotfase van laatstgenoemde ten opzichte van Freke ontging scheidsrechter Schaper volledig. De ‘applauswissel’ in blessuretijd voor de tweevoudig doelpuntenmaker viel dit keer dan ook eerder onder de noemer ‘voorzorgswissel’. In het Rijnsburgse kamp heerste er echter het besef dat ruim vijfhonderd seconden zwak voetbal deze middag fataal waren geweest.

Rijnsburgse Boys-Kozakken Boys 1-3 (0-3) 34. El Azzouti 0-1 (strafschop), 41. Rijsdijk 0-2, 43 El Azzouti 0-3, 79. Goeman 1-3.

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse (71. Goeman), Freke, Artien, Prijs, Ros, Spruijt (76. Opoku), Tillema, Jongeneelen, Parami (46. Tervoert), Hudepohl.