Regelmatigheid kan Rijnsburgse Boys dit seizoen niet ontzegd worden. Met dat gegeven schiet de ploeg echter niet veel op. Met het zevende gelijkspel van het seizoen, deze keer tegen Scheveningen (0-0), is er voor de Uien momenteel niet meer weggelegd dan een plekje in de (ruime) middenmoot van de Topklasse. Bovendien wacht de ploeg al sinds half september op een driepunter.

Dat beaamde coach Niek Oosterlee direct na afloop. ,,Opnieuw slechts een puntje en dat tikt niet aan. Hoewel ik niet ontevreden kan zijn met dit resultaat. Het was duidelijk dat de ploeg die zou scoren er ook met de punten vandoor zou gaan. Dat hadden wij kunnen zijn, maar voor hetzelfde geld had Scheveningen de punten mee naar huis genomen”, oordeelde de oefenmeester. ,,Met deze remise kan ik dus wel leven.”

Oosterlee zag zijn ploeg goed uit de startblokken komen, maar het mini-offensiefje doofde binnen tien minuten. Daarna schotelden beide ploegen het publiek voor de thee een armetierig schouwspel voor, waarbij goed voetbal en dus ook kansen spaarzaam waren. Raily Ignacio leek in de beginfase op weg naar de openingstreffer, maar werd tijdig de voet dwars gezet door Michael Ros, terwijl Jeroen Hessing bij een schietkans het doel te hoog zocht. Oosterlee: ,,Voor rust waren we achterin te onrustig. Van verzorgd voetbal was nauwelijks sprake. Dat deden we daarna gelukkig beter.”

Tegenstander Scheveningen bakte er al even weinig van. De grootste mogelijkheid viel vlak voor rust voor spits Tim Peters te noteren. In riante positie verdween het leer, illustratief voor de wedstrijd, nog net niet over de ballenvanger.

Ignacio                                        Het was niet de middag van aanvalsleider Raily Ignacio

Gelukkig kwamen beide ploegen na de doelwisseling wat beter uit de kleedkamer. In een somber decor, – invallende duisternis, regen en  koukleumende toeschouwers – werd het gaandeweg het tweede bedrijf een duel met een open spelbeeld. Dat leverde over en weer aardige mogelijkheden op. Met name Scheveningen mocht zich verwijten dat het in die fase niet scoorde. Kevin Gomez Nieto, Marvin Nieuwlaat en Leroy Resodhardjo mochten vrij voor goalie Van Nieuwkoop opduiken, maar het trio faalde hopeloos voor de uitblinkende doelman.

Aan de overzijde had de thuisploeg het duel eveneens kunnen beslissen. Goalie Friebel hield Ignacio van scoren af, terwijl Jeffrey Vlug centimeters naast de voor hem verkeerde kant van de paal mikte.

Oosterlee           Een vriendschappelijk onderonsje vooraf tussen Niek Oosterlee en de staf van Scheveningen

Beide ploegen dienden bovendien af te rekenen met het feit dat het duel halverwege de tweede helft een kleine tien minuten moest worden onderbroken. Nadat de door hamstringklachten gevelde assistent Spijkerman was vervangen door vierde man De Waard brak het laatste gedeelte van het duel aan, waarin Jeffrey Koemans en Joost Leonard het duo Wijks-Sardar afloste. Met aanspeelpunt Leonard had Rijnsburgse Boys de punten bijna nog veiliggesteld. Maar ook in het leukste gedeelte van dit duel werd er niet gescoord.

,,We hebben vandaag voor het eerst sinds het openingsduel tegen Spakenburg de nul gehouden”, stipte Oosterlee vervolgens het voor hem grootste winstpunt van de middag aan. Op de vraag of het een kwestie van zelfvertrouwen is dat zijn ploeg opnieuw niet had weten te winnen, kaatste de oefenmeester terug op een stoïcijnse manier. ,,Natuurlijk hebben we een overwinning nodig om ons op dat punt te verbeteren. Telkens niet winnen doet iets met een ploeg. Toch ben ik ervan overtuigd dat het dit seizoen helemaal goed komt. Als we eerst maar eens gaan scoren, want daar ligt ons probleem momenteel. We blijven rustig. De punten komen echt wel.”

Rijnsburgse Boys–Scheveningen 0-0

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Tillema, Hessing, Freke, Kuipers, Vlug, Sardar (68. Leonard), Çelen, Van der Vijver, Wijks (68. Koemans), Ignacio.

Tekst: Leo Schrama

Foto’s: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)