Het is nog pril in het seizoen, maar je moet er wel staan. Feit is dat Rijnsburgse Boys na vier speelronden fier bovenaan in de Topklasse staat. De formatie van Niek Oosterlee won, voor het eerst in jaren bij Capelle (2-1), goed voor de derde overwinning in vier duels, en deelt samen met IJsselmeervogels de koppositie. 

,,Het is voor mij de eerste keer met Spakenburg en Rijnsburg dat ik van Capelle win, dus je kan stellen dat het een mijlpaal is”, zegt verdediger Jeroen Hessing, verantwoordelijk voor de 1-1.

Hessing noemt spelen bij Capelle ‘gedoe’. ,,Je weet dat zij lange ballen spelen en dan met veel fysieke kracht erin kleunen. Dat is niet makkelijk voetballen.”

Voor rust was het spel van de bezoekers niet om over naar huis te schrijven. ,,Zeker niet”, onderschrijft hij. ,,Het was matig, creëerden ook eigenlijk weinig tot niets. Ook Capelle was nauwelijks dreigend op wat kleine mogelijkheden na. Het was weinig spectaculair.”

Na de thee duurde het tot halverwege eer het duel ontbrandde. De thuisploeg kwam, ietwat tegen de verhouding in, op 1-0 door Jordao Pattinama, die een zondagsschot van Van der Sande tot doelpunt promoveerde. ,,Via de lat wordt die bal nog binnengewerkt. Tot dan toe hadden we de controle in hadden en speelden we beter dan voor rust. Dan is het zuur dat die valt.”

Hessing zelf bracht zijn ploeg uit een vrije trap op gelijke hoogte. Een afvallende bal kwam voor de voeten van de verdediger, die met links doelman Van der Ploeg verschalkte.
,,Een beetje geluk want zo hard was die niet, maar hij telt. Wie anders dan Raily Ignacio bezorgde zijn ploeg de winst. Uit een voorzet van rechtsback Gielisse knikt de spits raak. ,,Een hele mooie aanval, die Raily goed afmaakt.”

De centrumverdediger zag zijn ploeg, opnieuw spelend in 4-3-3, gedisciplineerd acteren. ,,Verdedigend stond het goed. We hebben verder ook niet bijster veel gecreëerd, maar ook weinig weggeven. Het was een ‘dooie’ pot. Het is altijd moeilijk tegen Capelle dus het is gewoon heel lekker dat je deze pot wint.”

De goede start zegt Hessing nog niet zoveel. ,,Het is gewoon belangrijk dat je in het begin veel punten pakt zodat je later in het seizoen vrij snel zeker bent van die top-7. Daarna kun je gaan kijken wat er nog meer in het vat zit.”

Capelle – Rijnsburgse Boys 1-2 (0-0). 66. Pattinama 1-0, 70. Hessing 1-1, 78. Ignacio 1-2

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Hessing, Troost, Kuipers, Sardar, Celen, Van der Vijver, Vlug (63. Van Eeuwijk), Ignacio, Wijks (87. Leonard).

Foto: Hans Heemskerk

Samenvatting TV West

Mediapartner RTV Katwijk was in Capelle en sprak met Raily Ignacio

Gebruik je de app? Klik dan hier.

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 27 aug.
Oefenduels
Valken '6820.00Teylingen
Hoofddorp 20.15Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.) 20.00Overbos
Za. 31 aug.
Noordwijk 14.30Koninklijke HFC
GVVV14.30Rijnsburgse Boys
FC Lisse 14.30Harkemase Boys
Barendrecht 14.30Ter Leede
AZSV 14.30FC Rijnvogels
Katwijk 15.30ASWH
Jong Sparta 15.30Quick Boys
VVSB 18.00DOVO
Districtsbeker
Teylingen 15.00Forum Sport
SJC (zat.) 16.00VVSB (zat.)
VUC17.00Valken'68
Kagia 17.00Hillegom
DSOV 17.00Van Nispen (zat.)
Foreholte 17.00UVS
Zo. 1 sep.
Alcides 14.00SJC
Oefenduels
Van Nispen (zon.14.00HBS 2