Het is nog pril in het seizoen, maar je moet er wel staan. Feit is dat Rijnsburgse Boys na vier speelronden fier bovenaan in de Topklasse staat. De formatie van Niek Oosterlee won, voor het eerst in jaren bij Capelle (2-1), goed voor de derde overwinning in vier duels, en deelt samen met IJsselmeervogels de koppositie. 

,,Het is voor mij de eerste keer met Spakenburg en Rijnsburg dat ik van Capelle win, dus je kan stellen dat het een mijlpaal is”, zegt verdediger Jeroen Hessing, verantwoordelijk voor de 1-1.

Hessing noemt spelen bij Capelle ‘gedoe’. ,,Je weet dat zij lange ballen spelen en dan met veel fysieke kracht erin kleunen. Dat is niet makkelijk voetballen.”

Voor rust was het spel van de bezoekers niet om over naar huis te schrijven. ,,Zeker niet”, onderschrijft hij. ,,Het was matig, creëerden ook eigenlijk weinig tot niets. Ook Capelle was nauwelijks dreigend op wat kleine mogelijkheden na. Het was weinig spectaculair.”

Na de thee duurde het tot halverwege eer het duel ontbrandde. De thuisploeg kwam, ietwat tegen de verhouding in, op 1-0 door Jordao Pattinama, die een zondagsschot van Van der Sande tot doelpunt promoveerde. ,,Via de lat wordt die bal nog binnengewerkt. Tot dan toe hadden we de controle in hadden en speelden we beter dan voor rust. Dan is het zuur dat die valt.”

Hessing zelf bracht zijn ploeg uit een vrije trap op gelijke hoogte. Een afvallende bal kwam voor de voeten van de verdediger, die met links doelman Van der Ploeg verschalkte.
,,Een beetje geluk want zo hard was die niet, maar hij telt. Wie anders dan Raily Ignacio bezorgde zijn ploeg de winst. Uit een voorzet van rechtsback Gielisse knikt de spits raak. ,,Een hele mooie aanval, die Raily goed afmaakt.”

De centrumverdediger zag zijn ploeg, opnieuw spelend in 4-3-3, gedisciplineerd acteren. ,,Verdedigend stond het goed. We hebben verder ook niet bijster veel gecreëerd, maar ook weinig weggeven. Het was een ‘dooie’ pot. Het is altijd moeilijk tegen Capelle dus het is gewoon heel lekker dat je deze pot wint.”

De goede start zegt Hessing nog niet zoveel. ,,Het is gewoon belangrijk dat je in het begin veel punten pakt zodat je later in het seizoen vrij snel zeker bent van die top-7. Daarna kun je gaan kijken wat er nog meer in het vat zit.”

Capelle – Rijnsburgse Boys 1-2 (0-0). 66. Pattinama 1-0, 70. Hessing 1-1, 78. Ignacio 1-2

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Hessing, Troost, Kuipers, Sardar, Celen, Van der Vijver, Vlug (63. Van Eeuwijk), Ignacio, Wijks (87. Leonard).

Foto: Hans Heemskerk

Samenvatting TV West

Mediapartner RTV Katwijk was in Capelle en sprak met Raily Ignacio

Gebruik je de app? Klik dan hier.

REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 20.00SEP
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)