Rijnsburgse Boys lijkt de opwaartse spiraal definitief te pakken te hebben. De ploeg van coach Niek Oosterlee boekte bij Excelsior ’31 de tweede opeenvolgende zege. Het werd in Rijssen 1-2 voor de Rijnsburgers, voor wie Danny van der Vijver (zie foto) matchwinner werd. Rijnsburgse Boys steeg door de zege naar de elfde plaats en is nu de best presterende Bollenstreekclub.

Rijnsburgse Boys wist vooraf dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, want er was een flink verschil op de ranglijst. Excelsior ’31 stond derde en Rijnsburg tien plaatsen lager. De bezoekers begonnen met dezelfde basiself als vorige week tegen GVVV uitstekend aan de wedstrijd. Na vier minuten kreeg Rijnsburgse Boys de eerste vrije trap en dat werd gelijk ook een hele grote kans. Twee spelers stonden helemaal vrij, maar de bal werd over het doel gewipt.

Overwicht

Rijnsburg zat veel beter in de wedstrijd, maar ook Excelsior kreeg af en toe gevaarlijke kansen. Door goede reddingen van doelman Van Nieuwkoop werden die mogelijkheden niet omgezet in doelpunten. Na een half uur raakte Rijnsburg uit een corner de paal. Een kleine vijf minuten later was het wel raak, via een schot van Marvin Wijks. Na dit doelpunt bleef Rijnsburg sterker en in de 43e minuut kreeg Van der Vijver na een voorzet van Raily Ignacio een kans voor open doel, maar hij schoot hoog over.

Na de thee kwamen de teams ongewijzigd het veld op. Rijnsburg begon wederom beter en kreeg ook al snel weer de eerste kans. In de 46e minuut raakte Van Eeuwijk wederom de paal. Even later liet ook Ignacio nog een goede kans onbenut. Het missen van de grote kansen werd Rijnsburg fataal, want in de 69e minuut maakte Denis Mahmudov de gelijkmaker. De topscorer van de Topklasse, die in de belangstelling staat van PEC Zwolle, scoorde in de nastoot van een vrije trap.

Winnende goal

Na de 1-1 kregen beide teams een paar kleine kansen, maar in de 79e minuut nam Rijnsburg opnieuw een voorsprong. Van Eeuwijk maakte een schitterende beweging en legde af op Van der Vijver, die vervolgens koelbloedig bleef. In de slotfase maakte Excelsior jacht op de gelijkmaker. De keeper ging in blessuretijd zelfs nog mee naar voren, maar een vrije trap leverde niets op. Zo won Rijnsburgse Boys verdiend in Rijssen.

Volgende week speelt Rijnsburgse Boys de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit bij Kozakken Boys.

Tekst: Danny van den Bosch

[youtube id=”nMDPbX1V5ZY?list=UUXomw6rhHqV8_Uj9jX6LUVw” width=”620″ height=”360″]