Rijnsburgse Boys heeft de komst bekendgemaakt van Anthony van Dongen. De 20-jarige tweebenige vleugelspeler komt over van hoofdklasser DEM uit Beverwijk. Met die club staat hij momenteel aan kop in de Hoofdklasse A op zondag. Van Dongen tekent voor één seizoen met een optie op een tweede jaar bij de Rijnsburgers.

De vleugelspeler is bezig aan z’n eerste seizoen bij DEM en maakte daarin direct indruk met 21 competitietreffers. In de competitiewedstrijd tegen AWC dit seizoen maakte hij vier goals. Daarmee kon hij rekenen op de interesse van meerdere clubs, waaronder dus Rijnsburgse Boys. Na een goed gesprek met de nieuwe trainer Henk Wisman, koos hij uiteindelijk voor ‘de Uien’. Dat valt te lezen op de site van de tweededivisionist.

,,Wat de doorslag heeft gegeven, is de visie van Henk Wisman om met vleugelspitsen te spelen. Dat is een speelwijze die bij mij past. En verder is Rijnsburgse Boys natuurlijk een grote en bekende club die op een mooi niveau speelt. Daar wil ik me verder ontwikkelen en de lijn van dit seizoen doortrekken”, legt hij uit op de site van de Rijnsburgers.

Van Dongen voetbalde eerder in de jeugd van Zaanlandia, AZ, AFC, KFC uit Koog aan de Zaan en FC Groningen. Voordat hij bij DEM ging spelen, voetbalde hij één seizoen in het eerste elftal van tweedeklasser KFC.

Rijnsburgse Boys 2019 / 2020

Blijft: Max Hudepohl, Bram Ros, Jeffrey Jongeneelen, Gino Demon, Roderick Gielisse, Jeroen Spruijt (allen tot medio 2021), Joël Tillema, Jordy Strooker, Masies Artien, Alessandro Kwant, Stijn Driebergen, Bart Duiker, Edo Knol, Carlos Opoku, Donny van Oijen, Furghill Zeldenrust, Jeroen Meefout, Richard van Nieuwkoop, Marc Magan, Vincent Tel

Vertrekt: Wesley Goeman (VVSB, per direct), Hidde Prijs (FC Lisse, per direct), Maikey Parami (stopt, per direct), Bart Freke (stopt, per direct), Dick Heemskerk (assistent-trainer), Virgil Deen (AVV Swift), Frank Tervoert (VVSB, per direct), Jayson Halman (ODIN’59), Wilfred van Leeuwen (trainer, stopt)

Nieuw: Nick Zeijlmans (OFC Oostzaan, tot medio 2020), Bert Koomen (FC Lisse), Thomas Bakker (clubloos, per direct), Bradley van der Meer (vv Capelle), Henk Wisman (Ter Leede, trainer), Jan Blankenspoor (assistent-trainer, Ter Leede), Anthony van Dongen (RKVV DEM)

Foto: Rijnsburgse Boys

Lees ook: ‘VVSB stuurt verdediger Ten Hoope weg’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen