De derby op Sportpark Duinwetering is zaterdagmiddag last-minute in een remise geëindigd. De thuisploeg leek lange tijd door een goal van Teun Zethof op de zege af te stevenen, maar in diep in blessuretijd tekende Daan Walraven voor de gelijkmaker: 1-1.

In Noordwijk kregen de bezoekers aanvankelijk de beste mogelijkheden. De grootste kans was voor Dani van der Moot, die goalie Lars Jansen omspeelde, maar vervolgens op de doellijn op het lichaam van Donovan Slijngard stuitte. Even later werd Delano Asante weggestoken vrij voor Jansen, maar zijn kopbal ging naast.

‘Een Lukakuutje’
Na zo’n 25 minuten leek Noordwijk de zaakjes verdedigend wat beter op orde te krijgen en kwam het aanvallend ook tot meer doelgevaar. Jesper de Vré kreeg een grote kopkans, maar mikte naast. Sem van Oosten had vervolgens de score moeten openen, maar maaide van dichtbij over de bal heen. Een ‘Lukakuutje’, noemden de supporters het op de tribune.

In de tweede helft zette het speldbeeld zich door en een Noordwijkse goal hing in de lucht. Die viel na 58 minuten. Een standaardsituatie viel voor de voeten van Zethof, die niet twijfelde en voor het tweede thuisduel op rij trefzeker was.

Rijnsburgse Boys moest in de achtervolging en drukte Noordwijk ver terug. Mogelijkheden voor Dennis van der Plas (2), Furhgill Zeldenrust en Bram de Bruin leverden echter niet de gelijkmaker op. Frustratie daarover maakte in de 97e minuut plaats voor blijdschap, toen Walraven alsnog een verdiend punt veiligstelde voor de bezoekers. Uit de draai schoot hij hard de gelijkmaker binnen: 1-1.

Noordwijk – Rijnsburgse Boys 1-1 (0-0)
Goal Noordwijk: Zethof. Goal Rijnsburgse Boys: Walraven

Check ook: Rijnsburgse Boys legt trefzekere Zeldenrust langer vast