De vrouwelijke streaker die na ruim twintig minuten voor het nodige vermaak zorgde op Middelmors door zich van box-to-box over het veld te begeven, vormde een voorbode van wat de thuisploeg zaterdagmiddag tegen koploper AFC overkwam. Het gezelschap van Wilfred van Leeuwen ging in navolging van het vertoonde vrouwelijke schoon eveneens ongenadig met de billen bloot (2-6).

Daarmee werd opnieuw duidelijk dat het snel kan gaan in het voetbal. Bijna een jaar geleden kwam AFC als degradatiekandidaat naar Rijnsburg. Een goal van Maikey Parami was destijds voldoende voor drie geel-zwarte punten. Zaterdagmiddag om half vier stond AFC in Rijnsburg opnieuw aan de aftrap. Dit keer als trotse koploper van de Tweede Divisie.

Voor de thuisploeg vielen er echter goede zaken te doen. Bij winst zou AFC op de ranglijst worden bijgehaald, waardoor automatisch opgeschoven werd richting de koppositie. Van dat laatste kwam echter bitter weinig terecht.

,,Maar als je de goals weggeeft op een manier die de onderbond onwaardig is, dan kun je ook niet winnen.”

Zetel
De op initiatief van HKR (Harde Kern Rijnsburgse Boys) georganiseerde streakersactie leverde daarmee voor het thuispubliek één van de weinige hoogtepunten van deze voor hen zo teleurstellend verlopen voetbalmiddag op. Jeroen Spruijt had op dat moment de 0-1 al achter zijn eigen doelman gewerkt. Dat leek nog niet onoverkomelijk voor de gastheren, maar twintig minuten later was dat echter heel anders. Na nog eens twee treffers stond de zetel al klaar voor de koploper.

Het lesje dodelijke effectiviteit dat de ploeg van Ulrich Landvreugd voor de pauze ten beste gaf, kon dan ook niet duidelijker zijn. Tot teleurstelling van Van Leeuwen. ,,Over het spel van mijn ploeg kan ik gek genoeg tevreden zijn. Ik vond ons vandaag voetballend de bovenliggende partij.”

,,Maar als je de goals weggeeft op een manier die de onderbond onwaardig is, dan kun je ook niet winnen. En als we dan al vergeten zijn om in de beginfase op voorsprong te komen, mag je het jezelf alleen maar aanrekenen dat het halverwege 0-3 staat.”

De spelers van Rijnsburgse Boys en AFC konden de humor er wel van inzien.

Zeer lastig
Het tijdelijk weerzien met Raily Ignacio eindigde voor Rijnsburgse Boys daarmee in een deceptie. De spits, die zelf koeltjes de 0-2 achter Richard van Nieuwkoop werkte, kon zich na afloop dan ook geen prettiger weerzien met zijn oude club wensen.

,,Vooraf had ik mijn medespelers al gewaarschuwd voor de kracht van de tegenstander. Dat hebben ze goed opgepakt. Achteraf is het allemaal wat gemakkelijker gegaan dan gedacht. We blijven gewoon aan kop, na wat door ons toch als een zeer lastige uitwedstrijd werd gezien.”

Forceren
Daar waar de thuisploeg na de thee alles op alles wilde zetten om er toch nog een wedstrijd van te maken, liep de schade al snel nog hoger op. Nadat Ignacio eerst nog een goede mogelijkheid om zeep had geholpen, werd Melvin Grootfaam geen strobreed in de weg gelegd om de vierde Amsterdamse treffer achter de kansloze Van Nieuwkoop te deponeren.

,,Dan moet je iets gaan forceren. Even leek het erop dat we nog iets terug konden komen. Na de 1-4 zag je dat de beleving ook weer terug was. Een treffer die ons verder op weg had kunnen brengen bleef echter uit.”

,,Ik heb Rijnsburge Boys nog altijd in mijn hart zitten.”

Gifbeker
Met dat laatste refereerde Van Leeuwen aan twee goede mogelijkheden die Jeffrey Jongeneelen kreeg in die fase. De aanvaller strandde echter op goalie Zonneveld en zag een tweede inzet via een Amsterdams been naast de goal verdwijnen. AFC hield de rijen achterin voor het overige gesloten en bleef daarbij geduldig op de counter loeren.

Uiteindelijk brak Matthijs Jesse het laatste restje Rijnsburgse verzet. Bij een slalom door de geel-zwarte defensie werd de invaller nauwelijks tegenstand geboden. De gifbeker was daarmee nog niet helemaal leeg voor Rijnsburgse Boys. Ignacio zette hoogstpersoonlijk de puntjes op de i door het halve dozijn vol te maken. De 2-6 van Frank Tervoert bleek een minuut later slechts een doekje voor het bloeden.

Kort hierna was het opnieuw ‘Ignacio-time’. AFC-trainer Landvreugd gunde zijn spits een publiekswissel. Het leverde de glunderende aanvaller een staande ovatie op van het immer kritische Rijnsburgse publiek. Een eerbetoon dat de hoofdrolspeler met de van hem bekende pasjes in dank aanvaardde. ,,Ik heb Rijnsburge Boys nog altijd in mijn hart zitten. Ik ben hier op een goede manier weggegaan en dan is zoiets natuurlijk fantastisch.”

Teveel van het goede
Dat laatste woord kwam niet over de lippen van Van Leeuwen. Tien tegentreffers in de twee laatste duels is dan ook iets te veel van het goede. Het doelsaldo na tien wedstrijden, 27-26, geeft dan ook te denken. ,,Er zit niets anders op dan elke week keihard te werken om beter te worden. Kansen niet benutten en daarnaast de doelpunten knullig weggeven, vormden vandaag de basis van dit verlies. We weten dus wat ons te doen staat.”

Rijnsburgse Boys-AFC 2–6 (0-3). 12. Spruijt (e.d.) 0-1, 33. Ignacio 0-2, 40. K. Teijsse 0-3, 53. Grootfaam 0-4. 65. Tervoert 1-4, 75. Ignacio 1-5, 81. Jesse 1-6, 83. Tervoert 2-6.

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse (60. Tervoert), Artien, Demon, Strooker, Ros, Spruijt (70. Knol). Tillema, Parami, Jongeneelen, Hudepohl (60 Van Oijen).

Foto’s: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Meijers: ,,We moeten niet doen alsof ik de Messias ben”’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag17.00Rijnsburgse Boys