Rijnsburgse Boys voegt volgend seizoen de ervaren oud-prof Jeffrey Vlug aan de selectie toe. De 28-jarige vleugelaanvaller is momenteel clubloos, nadat vorige maand zijn contract bij Fortuna Sittard werd ontbonden.

Vlug beleefde zijn doorbraak bij Sparta en kwam de afgelopen zeven jaar in de Jupiler League uit, voor Go Ahead, RBC Roosendaal, FC Eindhoven, FC Den Bosch en Fortuna Sittard. In totaal heeft hij 230 wedstrijden in het betaalde voetbal achter zijn naam. Daarin scoorde hij 35 goals. Een aantal weken geleden werd zijn contract in Sittard ‘in goed overleg’ ontbonden.

,,Ik kom nu al bij Rijnsburg meetrainen, om mijn conditie en techniek op peil te houden”, vertelt Vlug op de clubsite. ,,Ook wil ik zoveel mogelijk wedstrijden komen kijken. Dan kan ik in de aanloop naar het nieuwe seizoen de club en de spelers alvast beter leren kennen, dat is een mooie start voor volgend seizoen. Mijn verwachting is dat we volgend seizoen meedoen om de bovenste plaatsten, het liefst bij de eerste drie. Dat zal nog lastig worden, want alles zit in de Topklasse dicht bij elkaar. Het doel is sowieso dat we de landelijke divisie gaan halen. Dan komen we toch weer in de buurt van het profvoetbal.”

Voor Vlug is Rijnsburg niet helemaal nieuw. ,,Ik ben al eerder op het sportpark geweest. En ik ken ook een aantal spelers. Ik heb bijvoorbeeld met Rick van der Burg bij Sparta gevoetbald en met Bart Freke bij ADO. Ook Marvin ken is al voormalig prof-collega. En ik ben ook bij de wedstrijd tegen Kozakken Boys geweest. Dat was een hele mooie overwinning. Rijnsburg wil goed verzorgd voetbal spelen, dat past goed bij me. Ik heb de laatste wedstrijd thuis niet gezien, maar ik heb begrepen dat dat een stuk minder was. Jammer dat de ploeg nog zo wisselvallig is. Maar ik kan daar nog geen goed oordeel over geven.”

Vlug staat te boek als een aanvaller. ,,Ik ben vooral een speler voor de assist. Als rechtsbuiten heb ik een goede voorzet, maar ik kan ook aanvallend vanaf het middenveld, vanaf rechts spelen. Ik pik ook graag een goaltje mee, maar ik ben geen echte spits. Ik zou daar nog wel wat meer uit willen halen.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 19 mrt.
Oefenduel
Katwijk20.00Jong ADO Den Haag
Za. 23 mrt.
Eemdijk14.30Quick Boys
FC Lisse14.30DVS'33 Ermelo
Ter Leede14.30SC Feyenoord
FC Rijnvogels14.30Swift
Soccer Boys14.30Valken '68
Kagia14.30HYS
Nieuwkoop14.30Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)15.00Zwammerdam
Katwijk15.30Rijnsburgse Boys
Achilles '2918.00Noordwijk
SJC18.00SteDoCo
Zo. 24 mrt.
Hillegom14.00Velsen
Foreholte14.00RVC'33
GDA14.00Teylingen
VCS14.30Warmunda