Rijnsburgse Boys voegt volgend seizoen Roderick Gielisse aan de selectie toe. De 25-jarige rechtsback komt over van eerstedivisionist Sparta Rotterdam.

Gielisse kreeg als jeugdspeler van ADO een contract. Tussen 2011 en 2013 voetbalde hij voor FC Dordrecht en de afgelopen anderhalf jaar kwam hij uit voor Sparta. Hij vult de vacature in die door het vertrek van Kevin Westmaas en Ronald Breinburg ontstaat.

,,Ik heb een aflopend contract bij Sparta”, vertelt Gielisse op de clubsite. ,,Ik ben nu op een leeftijd dat ik kies voor een combinatie van voetbal en een maatschappelijke carrière. Ik heb tijdens mijn voetballoopbaan ook mijn opleidingen afgerond en wil me nu op sportmanagement gaan richten. En door bij Rijnsburgse boys te gaan voetballen, kan ik zo hoog mogelijk blijven spelen. Ik hoorde dat Rijnsburgse Boys een rechtsback zocht en heb een goed gesprek gehad met Niek Oosterlee en Ed Bos. Ik heb ook nog met andere clubs gesproken, maar de klik met Rijnsburg was de beste.”

Bekende Ignacio

Gielisse heeft al een aardig beeld van zijn nieuwe club en komt er ook een oude bekende tegen. ,,Ik ken Ignacio nog van mijn tijd bij ADO. En ik ben afgelopen zaterdag bij Ajax geweest om naar de ploeg te kijken. In de KNVB-beker hebben we dit seizoen nog in Rijnsburg gevoetbald. Ik vond het toen al een prachtige club.”

De in Gouda woonachtige Gielisse omschrijft zichzelf als een moderne vleugelverdediger. ,,Ik ben een rechtsback van deze tijd. Verdedigen is natuurlijk taak 1, maar ik kom graag op via de flank en wil dan de voorzet geven. Daar ligt mijn kracht. Dat aanvallende spel speelt Rijnsburg ook, dat is me op het lijf geschreven.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)