Rijnsburgse Boys blijkt tot nog toe een hardleerse student in de Tweede Divisie. De formatie van Pieter Mulders gaf twee weken geleden tegen GVVV een punt uit handen. Op bezoek bij FC Lienden gebeurde zaterdagmiddag hetzelfde. En niet omdat de tegenstander zoveel beter was, maar omdat de geel-zwarten de doelpunten te makkelijk om de oren krijgen.

,,Aan de andere kant kun je ook stellen dat we voorin wel kansen krijgen, maar die niet afmaken”, zegt spits Giovialli Serbony. ,,Maar we doen onszelf te kort door hier te verliezen.”

Andere tactiek
Rijnsburg startte in een 4-4-2 formatie met Dirk-Jan van den Oever in de basis als rechtshalf. Donny van Oijen begon op de bank. ,,We dachten Lienden op die manier het beste te kunnen bestrijden. Met veel loopvermogen en diepgang op de zijkanten. Vorig seizoen hebben we dat ook een aantal keer goed gedaan met Jeffrey dicht om mij heen.”

Het was geen goede wedstrijd, zag de aanvaller. Het was wel spannend. ,,Voor rust was het veel lange ballen aan beide kanten en weinig kansen.” Dat spelbeeld veranderde na de thee. Met Maikey Parami voor Van den Oever om op rechts voor meer gevaar te zorgen.

,,We begonnen iets meer te domineren en konden Lienden iets meer terugdringen. Dat resulteerde in een strafschop, die aanvoerder Wesley Goeman met beide handen aangreep en Rijnsburg op voorsprong zette.”

,,Het is niet dat bepaalde personen falen, maar we doen het als team gewoon nog niet goed genoeg.”

Lang stond de voorsprong niet op het Betuwse scorebord. Zeven minuten later kwamen de gastheren alweer langszij. Een vrije trap werd in eerste instantie goed door doelman Richard van Nieuwkoop gepakt, maar in de rebound was Jermo Wilsterman scherper dan de Rijnsburg-defensie. ,,Richard pakt die vrije trap goed en bokst de bal naar de zijkant, en dan mag die goal eigenlijk niet meer vallen.”

Te veel ruimte
Beide ploegen bleven knokken en de Betuwenaren leken net iets feller dan de bezoekers. Grote kansen kwamen er echter niet meer, tot de slotminuut. En weer werd de thuisploeg te veel ruimte gegeven. Een voorzet over de linkerkant werd uiteindelijk door topscorer Danny van den Meiracker feilloos binnengekopt.

En dus gebeurde hetzelfde als in de thuiswedstrijd tegen GVVV. De tweede nederlaag op rij en een daling op de ranglijst is een feit. Serbony ziet het niet somber in.

,,We worden niet weggespeeld, maar het lukt ons nog niet om een wedstrijd te controleren. Ik loop zelf al wat jaartjes rond op dit niveau en de verschillen zijn gewoon klein. We zullen ook scherper voorin moeten worden, iets wat vorig seizoen wel net mee zat. Het is niet dat bepaalde personen falen, maar we doen het als team gewoon nog niet goed genoeg.”

FC Lienden – Rijnsburgse Boys 2-1 (0-0) 47. Goeman 0-1, 54. Wilsterman 1-1, 87. Van den Meiracker 2-1

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Artien, Opoku, Ossevoort (72. Kodalak), Van den Oever (47. Parami), Goeman, Tillema, Strooker, Jongeneelen, Serbony (83.Halman).

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)