Rijnsburgse Boys heeft zaterdag een spectaculaire thuiszege op koploper Spakenburg geboekt. Door een goal van Daan Walraven in blessuretijd werd het 4-3 voor de Uien. Spakenburg leed zodoende de derde seizoensnederlaag en de eerste sinds begin september.

Na een hectische week met alle ophef rondom Delano Asante startte Rijnsburgse Boys scherp. In de zeventiende minuut opende Furhgill Zeldenrust de score. De naar Capelle vertrekkende aanvaller zorgde kort na rust ook voor de 2-0, maar lang kon de thuisploeg niet genieten van die marge van twee goals. Binnen de minuut tekende Mukhtar Suleiman voor de 2-1.

Halverwege de tweede helft volgde de gelijkmaker. Kilian van Mil schoot op de paal, waarna de bal via de rug van keeper Wesley Zonneveld het Rijnsburgse doel in caramboleerde: 2-2. Rijnsburge Boys herstelde vlot de verhoudingen, want in de 68e minuut kopte Van der Moot uit een corner van Zeldenrust fraai raak: 3-2.

El Azzouti met de Spakenburgse gelijkmaker
Wederom kwam Spakenburg terug en opnieuw via een speler die vorig seizoen bij Katwijk speelde: Ahmed el Azzouti maakte in de tachtigste minuut de 3-3.

Uiteindelijk was er een happy end op de Middelmors. Een voorzet vanaf links werd door Spakenburg niet goed verwerkt en belandde voor de schietgrage voeten van matchwinner Walraven.

Rijnsburgse Boys – Spakenburg 4-3 (1-0)
Goals: Furhgill Zeldenrust (2), Dani van der Moot, Daan Walraven

Foto: Rijnsburgse Boys

POPULAIRE BERICHTEN