Rijnsburgse Boys pakt door op spelersgebied. De Uien hebben hun derde zomeraanwinst gepresenteerd. Het gaat om Mark van der Weijden, spits van Sparta Nijkerk.

Van der Weijden heeft zijn handtekening onder een contract voor een jaar gezet, daarna is er een optie voor een extra seizoen. De aanvaller had in Nijkerk nog een doorlopende verbintenis tot medio 2025, maar dat is door Rijnsburgse Boys afgekocht.

Minder reistijd
Op de clubsite vertelt Van der Weijden dat hij wel even bedenktijd nodig had. “Maar als ik de plusjes en minnetjes tegen elkaar afweeg dan ga ik er uiteindelijk alleen maar op vooruit. Bijvoorbeeld ook qua reistijd. Ik hoef vanuit mijn woonplaats Langeraar naar Rijnsburgse Boys veel minder lang te rijden. Dat is bijvoorbeeld ook voor mijn werk handiger.”

Van der Weijden begon met voetballen bij Altior en speelde daarna ook bij AVV Alphen, Argon en Sportlust ’46. Momenteel is hij bezig aan zijn tweede seizoen bij Sparta Nijkerk. Met zeventien goals voert de Zuid-Hollander de topscorerslijst van de Derde Divisie A aan.

Het scoren is dit seizoen een probleem bij Rijnsburgse Boys, dat samen met Kozakken Boys de minst productieve ploeg van de Betnations Divisie is. De aanvalsleider van de laatste jaren, Dani van der Moot, staat nog op nul goals.

Versterking in alle linies
Met het vastleggen van Van der Weijden heeft Rijnsburgse Boys nu in alle linies een versterking voor volgend seizoen. De afgelopen tijd werden al middenvelder Tom Bijen (FC Rijnvogels) en verdediger Thomas van Haaften (Quick) vastgelegd.

Foto: Rijnsburgse Boys

Beluister ook: VIDB Café #8: met Hein Leliveld en Jeffrey Jongeneelen van Rijnsburgse Boys
Check ook: Bijen verruilt FC Rijnvogels voor Rijnsburgse Boys

POPULAIRE BERICHTEN