Rijnsburgse Boys legde in februari Bram Ros vast, maar de overgang is vanwege een stage bij Go Ahead Eagles onzeker geworden. De proefperiode van de middenvelder van HBS is op 3 en 4 april, zo laat bestuurslid technische zaken Gerrit Pauw aan VIDB weten. Mocht Ros daadwerkelijk in Deventer een contract gaan tekenen, dan zal Rijnsburgse Boys zich coöperatief opstellen.

,,Hij heeft ons op de hoogte gebracht en gevraagd of het goed is. Toen heb ik gezegd: ‘dat moet je altijd doen’. Ik wens hem veel succes. En als hij geen profcontract krijgt, kan hij gewoon bij Rijnsburgse Boys komen spelen. Ik hoop natuurlijk op het laatste, maar we willen ook zijn ontwikkeling niet in de weg staan.”

Mondelinge toezegging
Rijnsburgse Boys zal in ieder geval geen afkoopsom vragen. ,,We wilden hem eerst een contract voor 2 jaar geven. Toen gaf hij aan liever met een jaar te willen beginnen. Ook stelde hij de vraag: ‘en wat als er nou toevallig een profclub komt?’ Toen heb ik hem mondeling toegezegd dat wij hem altijd zouden helpen en hij dan kosteloos weg zou mogen. Wel onder de voorwaarde dat het niet tijdens het seizoen zou zijn, maar ervoor of erna.”

Maar is Ros ook Jupiler League-waardig volgens Paauw? ,,Ik heb hem twee keer gezien en ik denk het wel. Maar is hij pas 19 jaar. Ik denk dat het voor hem beter is om eerst twee jaar hier te spelen. Het is beter om bij een Tweede Divisie-club als Rijnsburgse Boys of Katwijk te spelen dan in bijvoorbeeld een Jong Go Ahead of Jong NEC. Maar dat laatste is ook niet wat hij wil. Nogmaals: we gaan er vanuit dat hij gewoon hier komt spelen. Dat hopen we zeker. We gaan het afwachten.”

Foto: Rijnsburgse Boys

Lees ook: ‘Vice-aanvoerder verlaat Ter Leede na vele dienstjaren’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen