Met een chagrijnig gezicht liep Wilfred van Leeuwen zaterdagmiddag van het veld. Zijn ploeg, Rijnsburgse Boys, kon tegen de nummer zeventien van de Tweede Divisie, Scheveningen, geen overwinning boeken (2-2). ,,We geven gewoon twee goals kinderlijk eenvoudig weg”, foeterde de trainer van de thuisploeg na afloop. Hij zag dat zijn ‘project’ op Sportpak Middelmors nog lang niet af is.

Niet alleen de wijze waarop de Rijnsburgers de goals weggaven, zorgde voor hoofdbrekens bij Van Leeuwen, vooral de manier waarop zijn ploeg een riante 2-0 voorsprong verloor, was het onderwerp van gesprek na afloop van de wedstrijd. ,,Wij missen op dit moment de kwaliteit om een wedstrijd te ‘killen’”, zei doelman Richard van Nieuwkoop kort na de wedstrijd. De goalie leek een hoofdrol op zich te nemen door voor de rust een strafschop te pakken, maar moest in het tweede bedrijf alsnog tweemaal vissen.

,,Wij moeten de 3-0 maken, maar schieten een bal op de paal en voor je het weet ligt de 2-2 in het netje”, ging de sluitpost verder. ,,De wijze waarop wij de goals weggeven mag echt niet. We kunnen concluderen dat het er vandaag wéér niet in zat.”

Bart Freke
Ook zijn oefenmeester, Van Leeuwen, was het eens met de uitleg van zijn keeper. Volgens de hoofdtrainer gingen aan de beide Scheveningse treffers persoonlijke fouten vooraf. ,,Bij die eerste goal moeten we de voorzet er gewoon uithalen. Dan is er niks aan de hand. Vervolgens laten we ons simpel uitspelen, waaruit de gelijkmaker viel.”

,,Wij kunnen op dit moment niet zomaar een wedstrijd binnen slepen”

Tegen Scheveningen was het duidelijk te zien dat de ploeg een speler miste die het voortouw kon nemen, nadat het op voorsprong was gekomen. Een leider, dat was waar Rijnsburg afgelopen zaterdagbehoefte aan had. Des te pijnlijker maakte het dat Bart Freke voorafgaand aan de wedstrijd bekend moest maken dat hij door een slepende enkelblessure noodgedwongen moest stoppen.

Tillema breekt de ban
De bezoekers openden het duel aardig en doken een aantal keer gevaarlijk op voor Van Nieuwkoop. Toch hoefde de doelman niet in actie te komen. Aan de andere kant was het direct raak. Na een goede aanval kon Joël Tillema in tweede instantie raak schieten: 1-0. Vrijwel uit het niets kreeg de ploeg van John Blok de uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen.

Vreugde bij Joël Tillema na het maken van de openingstreffer. 

Wesley Goeman, die in het centrum van de defensie de plek van Freke overnam, vloerde Scheveningen-aanvaller Tim Peters in het strafschopgebied. De scheidsrechter zag het en wees naar de stip. Peters ging zelf achter de bal staan, maar zag dat Van Nieuwkoop de goede hoek koos. Daardoor gingen ‘de Uien’ met een voorsprong de rust in.

Geen heldenrol Van Nieuwkoop
,,Ik leek een heldenrol te krijgen, maar het mocht niet zo zijn”, ging de doelman verder over de gestopte strafschop. ,,Dan maakt het uiteindelijk niks uit of ik hem pak. Zeker na dat moment had ik het idee dat we vandaag een keer de nul konden houden. Maar goed. Zo’n 2-0 voorsprong mogen we natuurlijk nooit meer weggeven. Zoals ik net al zei: wij kunnen op dit moment niet zomaar een wedstrijd binnen slepen.”

,,Wat ik komende maandag als eerste tegen de groep ga zeggen? Goedenavond.”

Rijnsburgse Boys kwam de tweede helft goed uit de kleedkamer en kwam via een invaller op een 2-0 voorsprong. Na een goede voorzet van Max Hudepohl knikte Tillema op de paal. De rebound was voor Frank Tervoert, die in de rust de plek overnam van Maikey Parami. Met de 2-0 leek er geen vuiltje aan de lucht voor Van Leeuwen en zijn mannen.

Scheveningse comeback
Uit een voorzet van Sergi Roeleveld kon rechtsback Kevin Gomez van dichtbij binnenwerken: 2-1. De bezoekers gingen door en kwamen steeds vaker in het Rijnsburgse strafschopgebied. Na een goede aanval kon Roeleveld deze keer zelf binnenwerken: 2-2. Tervoert kreeg vlak voor tijd nog een aardige mogelijkheid om de drie punten op Middelmors te houden, maar zijn inzet ging naast.

,,Maandag gaan we weer verder kijken hoe dit heeft kunnen gebeuren”, ging Van Leeuwen verder. ,,Dit zijn voor ons twee verloren punten. Wat ik komende maandag als eerste tegen de groep ga zeggen? Goedenavond”, sloot de oefenmeester met een knipoog af.

Rijnsburgse Boys – Scheveningen 2-2 (1-0) 20. Tillema 1-0, 47. Tervoert 2-0, 59. Gomez 2-1, 64. Roeleveld.

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Goeman (83. Artien), Demon, Strooker, Ros, Knol (86. Halman), Tillema, Parami (46. Tervoert), Jongeneelen, Hudepohl.

Interview Richard van Nieuwkoop

Foto’s: Hans Heemskerk

Lees ook:Noordwijk blijft koploper na overwinning in Groningen’ 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 16 mrt.
Noordwijk0-1FC Lisse
Xerxes DZB1-2Ter Leede
Nootdorpafg.FC Rijnvogels
Valken '681-1SC Monster
Van Nispen (zat.)4-0DSVP
NSV '461-2VVSB (zat.)
Quick Boys5-0DOVO
ONS Sneek4-3SJC
VVA/Spartaan1-1Kagia
IJsselmeervogels1-1Katwijk
Rijnsburgse Boys3-2Barendrecht
VVSB3-2Koninklijke HFC
Zo. 17 mrt.
JOS/Watergraafsmeer2-1Hillegom
ROAC2-1Foreholte
Teylingen0-2DOSR
Van Nispen (zon.)8-3Toofan