Rijnsburgse Boys is na de uitbeurt bij De Treffers koploper. Geen positie overigens om trots op te zijn. De ploeg is de lijstaanvoerder van het rechterrijtje. En dat is een plek die, met de winterstop in zicht, op Sportpark Middelmors op weinig enthousiasme kan rekenen. Door het 3-1 verlies in Groesbeek is geel-zwart -voorlopig- veroordeeld tot de grauwe middenmoot.

Daar waar de ploeg van Wilfred van Leeuwen bij een overwinning goede zaken had kunnen doen op de ranglijst, leverde de verliespartij op Sportpark Zuid een duikeling op de ranglijst op. Koploper van het rechterrijtje is niet bepaald de positie waar Rijnsburgse Boys zich begin december dacht terug te vinden.

Achter de feiten
Met name het aantal tegentreffers baarde Wilfred van Leeuwen voorafgaand aan de ontmoeting met De Treffers zorgen. Een praatsessie om tot een oplossing van dit probleem te komen, leverde een omzetting binnen de basiself op. Verdediger Roderick Gielisse werd doorgeschoven naar het middenveld, terwijl Maikey Parami als rechtsback werd geposteerd.

,,Door een blok te zetten op het middenveld wilden we voorkomen dat we in de omschakeling geslacht zouden worden. Dat was dit seizoen al te vaak het probleem bij ons. Tot een echte test is het vandaag nooit gekomen. Na een kwartier spelen keken we al tegen een 2-0 achterstand aan. Het is een cliché, maar dan loop je vanaf het begin achter de feiten aan”, blikte een teleurgestelde Van Leeuwen terug op de openingsfase.

,,Jeffrey zijn we sowieso tot na de winterstop kwijt, terwijl Donny van Oijen, die op de weg terug was, afgelopen week een scheurtje in de kniepees opliep.”

Een slimme loopactie van Koen Maertzdorf leverde een assist op, die door Sjoerd Ars van dichtbij tot de 1-0 werd gepromoveerd. Vervolgens was een misser van Parami goed voor een voorzet van Mees Siers die door aanvoerder Pim Balkestein koppend de 2-0 opleverde.

Blessures
Het duurde hierna lang voordat Rijnsburgse Boys zich hersteld had van deze twee tegenvallers. De Treffers bleef voor de thee heersen zonder dat ‘de Uien’ hier veel tegenover wisten te stellen. Een volgende tegenvaller was het halverwege uitvallen van Jeffrey Jongeneelen die, na zo als later bleek, met een scheurtje in het middenvoetsbeen in de kleedkamer achterbleef.

Van Leeuwen: ,,Jeffrey zijn we sowieso tot na de winterstop kwijt, terwijl Donny van Oijen, die op de weg terug was, afgelopen week een scheurtje in de kniepees opliep.”

Met Frank Tervoert als vervanger voor Jongeneelen wilde Rijnsburgse Boys in de tweede helft de jacht op de gelijkmaker inzetten. ,,Er zat gewoon niets anders op. En dan moet je de risico’s maar op de koop toe nemen. Dat is onvermijdelijk. Die speelwijze leverde ook kansen op voor De Treffers, maar dat was dan even niet anders.”

,,Toch viel de aansluitingstreffer een kwartier voor tijd en daardoor hoopten we alsnog om in Groesbeek met een puntje te vertrekken. De bal hoeft dan maar één keer goed te vallen.”

,,Er is bij ons absoluut geen sprake van paniek.”

IJdele hoop zo bleek even later. De Treffers wenste zich niet te verstoppen na de aansluitingstreffer en dat leverde kort na de 2-1 de voor de thuisploeg bevrijdende derde treffer op van invaller Abdelaziz Khalouta. Dat Bram Ros hierna op de valreep nog tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen opliep leverde nog meer personele schade op voor het verliezende Rijsnburgse Boys. Van Leeuwen zal a.s. zaterdag moeten puzzelen om tegen Koninklijke HFC een winnende formatie de wei in te sturen.

Ranglijst
Van Leeuwen bleef ondanks het vierde duel op rij waarin zijn ploeg niet tot winst kwam optimistisch. ,,Nogmaals, ons tactische plan viel vandaag al snel in het water door die snelle achterstand. Niet helemaal gek, want De Treffers beschikt gewoon over een heel goede ploeg en speelde heel gecontroleerd met veel druk naar voren.”

,,In mijn ogen staan ze veel te laag op de ranglijst. Maar ook zij wisselen goede met mindere resultaten af. Er is bij ons absoluut geen sprake van paniek. We zullen ons echter wel moeten herpakken. Daar gaan we komende week hard aan werken.”

De Treffers – Rijnsburgse Boys 3-1 (2-0). 2. Ars, 16 1-0. Balkestein 2-0, 76. Tervoert 2-1, Khalouta 3-1

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Parami, Artien (73. Knol), Demon, Strooker, Gielisse, Ros,Spruijt (85. Opoku), Tillema, Jongeneelen (46. Tervoert), Hudepohl

Archieffoto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Invallers reiken FC Lisse de helpende hand toe in Groesbeek (plus video)’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen