Het was voor Jeroen Hessing en Rachid el Yaakoubi een seizoen om snel te vergeten. De twee ‘pechvogels’ van Rijnsburgse Boys raakten dit voetbaljaargang zwaar geblesseerd en hebben besloten een punt achter hun voetbalcarrière te zetten. Dat meldt de club donderdag op haar website.

Voor Hessing was het seizoen erg kort. De verdediger was tot de winterstop geschorst na een overtreding die hij tijdens het laatste duel van vorig seizoen beging. Aanvankelijk gaf hij toen al aan een punt achter zijn voetballoopbaan te zetten, maar Hessing hield de deur op een kier.

In december ging de 32-jarige speler toch weer meetrainen bij de Uien en maakte vervolgens in de eerste wedstrijd na de winterstop zijn rentree. In maart sloeg het noodlot echter toe. Tegen ONS Boso Sneek viel hij uit met een scheur in zijn hamstring en was het over en sluiten. ,,Ik voelde meteen dat het klaar was. Daarom heb ik besloten te stoppen”, vertelt Hessing op de website van Rijnsburg. Hessing speelde vier seizoenen op de Middelmors.

‘Smaakmaker’
Voor El Yaakoubi ging het in de zesde wedstrijd van het seizoen mis. In dat duel tegen FC Lisse scheurde de ‘smaakmaker’ zijn kruisband in zijn linkerknie. Ruim een jaar moest hij revalideren, maar het herstel ging sneller dan verwacht. Na de winterstop maakte de vleugelaanvaller zijn comeback, maar het bleek van korte duur. Enkele weken later was het opnieuw mis.

In Rijnsburg waren de supporters gecharmeerd van de acties van El Yaakoubi. Zijn mooiste was een soloactie, waarbij de aanvaller drie tegenstanders voorbij liep.

Selectie 2017/2018

Rijnsburgse Boys

Blijft: Pieter Mulders (trainer), Roderick Gielisse, Jeffrey Jongeneelen, Max Hudepohl, Wesley Goeman (alle vier tot 2019), Joël Tillema, Jordy Strooker (beiden doorlopend contract tot 2018), Richard van Nieuwkoop, Hidde Prijs, Niek Ossevoort, Masies Artien, Marc Magan (allen tot 2018)

Nieuw: Giovialli Serbony (VVSB, per direct) Maikey Parami (VVSB), Joey Zandbergen (FC Rijnvogels), Marciano Aalders en Donny van Oijen (Katwijk), Carlos Opoku (Kon. HFC), Virgil Deen (HFC EDO, tot 2019)

Vertrekt: Joost Leonard (FC Rijnvogels), Sven Verlaan (VVSB), Martijn Tjon-A-Njoek (OFC), Wesley de Ruiter (n.n.b.), Donny Verdam (OFC), Cas Knoester (Sportlust ’46), Resham Sardar (stopt), Jorn van Lunteren (n.n.b.), Marvin Wijks (n.n.b.), Jeroen Hessing (stopt), Rachid el Yaakoubi (stopt)

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)