Op de Middelmors had Rijnsburgse Boys voor eigen publiek iets recht te zetten na de kansloze 3-0 nederlaag bij debutant DVS ’33. Uiteindelijk werd GVVV de dupe van de dadendrang van de thuisploeg, die na de 1-0 halverwege finishte op een (ietwat) geflatteerde 4-1 overwinning.

De ruime overwinning betekende een lekkere opsteker voor de Oosterlee-formatie. De oefenmeester die zijn ploeg de eerste twee competitieduels met twee spitsen liet opdraven, koos tegen GVVV voor het vertrouwde 4-3-3 en dat pakte bepaald niet verkeerd uit. ,,Dat spelletje beheersen we al jaren. Vorige week zag je dat we met een 3-5-2 variant kansloos waren bij DVS. Dat moest anders”, verklaarde Oosterlee zijn systeemwijziging na afloop.

Het zag er in de beginfase niet bepaald naar uit dat Rijnsburgse Boys ruim zou gaan winnen. GVVV kwam uitstekend uit de startblokken en de 0-1 had eigenlijk al binnen twee minuten tegen de touwen moeten liggen. GVVV-spits Olivier Pilon zag zijn inzet van dichtbij echter stranden op het uitgestoken been van goalie Van Nieuwkoop. GVVV had ook daarna nog even het beste van het spel, waarna de thuisploeg langzaam opkrabbelde. Dat leidde na een  kwartier tot een voorsprong voor de geelzwarten. Danny van der Vijver kaatste met Marvin Wijks en haalde vanaf 18 meter verwoestend uit richting kruising  (1-0).

Schwalbe?
Vervolgens mochten de Uien niet mopperen dat arbiter De Winter tot twee keer toe weigerde een strafschop toe te kennen aan GVVV. Na een klein halfuur leek spits Pilon neer te worden gehaald in de zestien. Waar velen op Middelmors een strafschop verwachtten, bedeelde De Winter het ‘slachtoffer’ met geel wegens een schwalbe. Zeven minuten later waren de rapen helemaal gaar bij de Veenendaalers, toen de arbiter nadat Roy Terschegget binnen de beruchte lijnen werd vastgehouden opnieuw niet naar de stip wees.

Oosterlee kon wel begrip opbrengen voor de woede van zijn collega Erik Assink. ,,Zelf moet ik de beelden nog terugzien, maar ik kon me ook niet aan de indruk onttrekken dat het twee keer naar een elfmetertrap rook. Daarmee kwamen we echt goed weg.”

Dat gold ook bij de vier mogelijkheden die de bezoekers voor de pauze kregen. Efficiency was deze middag beslist geen toverwoord bij GVVV, dat teleurgesteld met een 1-0 achterstand én in het bezit van twee gele kaarten wegens praten de kleedkamer opzocht. Het plan om na rust te jagen op de (verdiende) gelijkmaker viel snel in duigen.

Pegel van afstand
Danny van der Vijver mocht op het middenveld zomaar meters maken en gaf vervolgens van afstand doelman Johan Jansen het nakijken. De goalie zag er bepaald niet goed uit door royaal over de niet al te harde schuiver heen te duiken.

Vervolgens zette opnieuw GVVV aan, maar het euvel van de eerste helft brak de ploeg weer op. Nadat twee goede mogelijkheden door de bezoekers waren verprutst, was het aan de overzijde wel raak. Nick Kuipers deponeerde het leer uit een vrije trap op het kopgrage hoofd van Ismail Çelen: 3-0. ,,Daarna hadden we nog veel meer kunnen scoren, maar dat kwam er niet van”, oordeelde Oosterlee in de nastoot.

Oosterlee vervolgt: ,,Toen bleek dat we aan de bal vaak nog te onrustig waren. GVVV kwam zelfs nog terug tot 3-1, maar in de problemen zijn we nooit meer geweest. Integendeel, als we het goed uittikten, hadden we zomaar naar zes of zeven goals weg kunnen lopen. Nu pikte alleen Raily op de valreep nog zijn goaltje mee. Een grotere uitslag zou ook teveel van het goede zijn geweest. We hebben verdiend gewonnen en dan kan ik met deze uitslag uitstekend leven. Dat we dit nu met drie spitsen hebben gedaan, wil niet zeggen dat we altijd zo blijven spelen. Nogmaals, 4-3-3 beheersen we goed, maar er komt ook weer een wedstrijd waarin we het anders gaan aanpakken. Volgende week bij Capelle al? Nou, daar moeten we nog even over gaan nadenken in de komende week.”

Mediapartner RTV Katwijk sprak na afloop met Ismail Çelen

Gebruik je de app? Klik dan hier.

Samenvatting TV West

Reactie Rijnsburgse Boys-speler Danny van der Vijver

Reactie Rijnsburgse Boys-trainer Niek Oosterlee

Rijnsburgse Boys – GVVV 4-1 (1-0). 15. Van der Vijver 1-0, 50. Van de Vijver 2-0, 60. Çelen 3-0, 74. Pilon 3-1, 89. Ignacio 4-1.

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielissen, Hessing, Troost, Kuipers, Sardar, Çelen, Van der Vijver, Vlug, Ignacio, Wijks (75. Koemans)

Tekst: Leo Schrama

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)