Vier regioclubs werkten vanavond hun duel af in de eerste ronde van de KNVB-Beker. Zowel Rijnsburgse Boys als Ter Leede won gemakkelijk en daardoor plaatsen beide ploegen zich voor de tweede ronde. Vanwege de slechte weersomstandigheden werd FC Lisse tegen Halsteren bij een 1-1 stand gestaakt. Voor Noordwijk dreigde het avontuur na slechts een duel al ten einde te komen. De formatie van Dogan Corneille ging na penalty’s alsnog met de winst aan de haal tegen Hercules uit Utrecht. SJC en SV Hillegom konden in de districtsbeker ook hun duels niet uitspelen. Beide wedstrijden werden eveneens gestaakt vanwege de barre omstandigheden.

FC Lisse – Halsteren 1-1. Gestaakt wegens onweer.

Goal: Fokkema.

De wedstrijd FC Lisse – Halsteren is na 35 minuten gestaakt. Aanhoudend noodweer was hiervoor de aanleiding. Het was op dat moment 1-1 na een doelpunt van Koen Fokkema voor Lisse en Marvin Bedaf voor Halsteren.

Hoogland – Rijnsburgse Boys 0-3 (0-1)

Goals: Vlug (2x), Leonard.

De ploeg van Niek Oosterlee won in het Utrechtste gemakkelijk met 3-0 van eersteklasser Hoogland. Joost Leonard opende na twintig minuten de score. Na rust was het aanwinst Jeffrey Vlug die met twee treffers de score verder opvoerde. Rijnburg treft in de tweede ronde VVSB.

Ter Leede – Longa’30 7-3 (4-0)

Goals: Ammerlaan (3x), Schreurs, Verplancke (2x), Van der Kooye.

Ter Leede is eenvoudig door naar de tweede ronde van de KNVB-beker. De Sassenheimers wonnen thuis met 7-3 van eersteklasser Longa ’30. Ammerlaan maakte een hattrick. De wedstrijd lag in de eerste helft nog ruim een half uur stil vanwege het onweer. Het stond toen 1-0 in het voordeel van Ter Leede. De club uit Sassenheim speelt in de volgende ronde tegen Spakenburg.

Hercules – Noordwijk 2-2 (1-1). Noordwijk w.n.s.

Goals: Borsboom en Wendt.

Noordwijk heeft zich na een spannende wedstrijd geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB-beker. De hoofdklasser moest verlengen nadat de reguliere speeltijd een 1-1 stand had opgeleverd. In de verlenging dreigde het alsnog mis te gaan, maar Goncalves wendde verder onheil af. In de strafschoppenserie toonde Noordwijk zich de beste.