De derby Rijnsburgs Boys – Quick Boys gaat zaterdagmiddag niet door. Aanleiding is een grote brand in de kantine van Rijnsburgse Boys, waarbij mogelijk ook giftige stoffen zijn vrijgekomen.

De brand woedde in het keukengedeelte van de kantine en ontstond naar verluidt tussen 09:00 en 09:30 uur. Diverse hulpdiensten zijn vervolgens met grote spoed uitgerukt. Het gaat om een 112-melding.

Beide clubs hebben de afgelasting bevestigd.

UPDATE 11:28

In een reactie aan VIDB laat Rijnsburgse Boys-voorzitter Peter Zandbergen weten dat de situatie momenteel onder controle is. Zoals hij het nu kan inschatten, lijkt de schade ‘mee te vallen’. Wel zegt Zandbergen enorm geschrokken te zijn. “Dat geldt voor iedereen hier, maar gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. De situatie is nu onder controle.”

Rijnsburgse Boys had geen andere keuze dan de derby af te gelasten. “We kunnen nul horeca faciliteren. Dat kan niet bij zo’n beladen wedstrijd”, aldus Zandbergen. De wedstrijd zal waarschijnlijk volgende maand (oktober) opnieuw op de kalender komen. “Komende week wordt heel moeilijk, het wordt waarschijnlijk oktober.”Headerfoto: Rijnsburgse Boys

POPULAIRE BERICHTEN