Ontgoochelend. Zo kan je de wedstrijd van Rijnsburgse Boys van aflopen zaterdag tegen IJsselmeervogels misschien het beste omschrijven. De ploeg van Pieter Mulders ging met een 0-1 voorsprong de rust in, maar gaf het vervolgens in de tweede helft volledig weg (6-1). De sluitpost van de ploeg, Richard van Nieuwkoop, kon na afloop moeilijk de vinger op de zere plek leggen.

De Rijnsburgers begonnen de wedstrijd goed. Na vierentwintig minuten knikte clubtopscorer Joël Tillema de openingstreffer binnen: 0-1. Diezelfde Tillema kon voor de rust de marge verdubbelen, maar zijn inzet ging naast. De ‘Uien’ waren de bovenliggende partij, maar raakten het na de thee helemaal kwijt.

Bovenliggende partij
,,In de eerste helft is er niks aan de hand”, zei Van Nieuwkoop kort na de wedstrijd. ,,We voetbalden prima en waren de bovenliggende partij. In de tweede helft gaven we het na zes minuten weg. Waar dat aan lag weet ik niet, anders had ik er wel wat aan gedaan.”

Aanvaller van de ‘Vogels’, Robbert Olijfveld, was na de rust de gevierde man met twee treffers. Op bijna identieke wijze wist hij tweemaal tot scoren te komen. Van Nieuwkoop had na afloop moeite met een verklaring te geven voor de nederlaag. De doelman miste in het tweede bedrijf van zijn ploeg, de absolute wil om te winnen en stak dat niet onder stoelen of banken.

,,Die spits mocht twee keer tussen twee verdedigers van ons vrij binnen schieten. Dat soort dingen mogen gewoon niet gebeuren. In de tweede helft toonden we geen discipline. We lieten onze mannetjes lopen en kwamen onze afspraken niet na. IJsselmeervogels kon in de tweede helft doen en laten wat ze wilden.”

Ontketend
De schade werd voor de Rijnsburgers nog erger. Kort na de 2-1 van Olijfveld ging het lopen bij de thuisploeg. In twee minuten tijd werd de voorsprong uitgebreid naar 4-1. Van Leijenhorst en Özturk wisten Van Nieuwkoop te passeren. Daarmee was het leed nog niet over voor de bezoekers. Soufyan Moro tekende voor de 5-1 en dat betekende de vijfde treffer in elf minuten tijd voor de Spakenburgers. Kort voor het einde maakte Ralph Hovestad de 6-1.

,,Als wij zo doorgaan, dan gaan we geen wedstrijd meer winnen”, gaat Van Nieuwkoop verder ,,Ik zou echt niet weten waar het aan ligt. Misschien is dit wel een beetje tekenend voor de tweede seizoenshelft, ja. Het is wel raar dat we het ineens helemaal kwijt zijn. Normaal gesproken zijn wij in de tweede helft van het seizoen meestal beter, maar dat is dit jaar nog niet te zien.”

IJsselmeervogels – Rijnsburgse Boys 6-1 (0-1):  24. Tillema 0-1, 56. Olijfveld 1-1, 58. Olijfveld 2-1, 60. Van Leijenhorst 3-1, 61. Özturk 4-1, 67. Moro 5-1, 80. Hovestad 6-1.

Rijnsburgse Boys:  Van Nieuwkoop, Gielisse, Artien, Demon, Strooker, Goeman, Opoku, Tillema (84. Duiker), Jongeneelen (65. Hudepohl), Serbony (69. Parami), Halman

Archieffoto: Hans Heemskerk