Zet de twee van de meest productiefste ploegen van de Derde Divisie zaterdag en zondag tegenover elkaar en een doelpuntrijk duel lijkt onvermijdelijk. Je zou het denken, maar de pot tussen Rijnsburgse Boys en Westlandia was dat woensdagavond allerminst. Een heet avondje was het in ieder geval wel in Rijnsburg, maar dat kwam voornamelijk door het weer: 1-2.

De bezoekers lieten al vroeg in de wedstrijd zien waarom ze dit seizoen zo productief zijn. Na elf minuten was het nota bene oud Rijnsburg-spits Rémon van Bochoven die ongehinderd de 0-1 binnen kon koppen. Vrij onverwachts nam de ploeg uit het Westland de voorsprong. De Rijnsburgers waren namelijk in de eerste tien minuten al tweemaal gevaarlijk geweest. Het vizier stond alleen niet op scherp.

,,Nee, dit doelpunt zie ik niet als wraak. Ik heb een hele mooie tijd gehad bij Rijnsburgse Boys”, opende Van Bockhoven na afloop van de wedstrijd. ,,Wij keken de eerste vijftien minuten de kat uit de boom en van daaruit wilden we gaan voetballen. Ik denk dat het best goed ging en dat wij verdiend hebben gewonnen”, ging de doelpuntenmaker verder.

Veel energie
,,We speelden in een te laag en traag tempo om die jongens stuk te spelen”, was de visie van Rijnsburgse Boys-coach Pieter Mulders na de wedstrijd. Waarom de Uien de wedstrijd niet konden omdraaien zoals afgelopen zaterdag tegen Capelle werd voor de oefenmeester al snel duidelijk: ,,Een achterstand ombuigen kost gewoon heel veel energie. Het was voor ons zaak om terug in de wedstrijd te komen. Dat hebben we gelukkig wél gedaan.”

Het spel ging in het eerste bedrijf maar één kant op en dat was richting het doel van Westlandia. Jeffrey Jongeneelen en Giovialli Serbony waren dichtbij de gelijkmaker, maar zij vonden of het zijnet of Edgar Leerdam op hun pad. Rijnsburg kwam kort voor rust nog eenmaal goed weg, want Hidde Prijs wist een inzet van Westlandia van de lijn te halen.

Giovialli Serbony met een schot op doel

,,Ik denk dat teleurstelling mijn gevoel het beste beschrijft”, ging Mulders verder. ,,Als je dan ook nog die tweede goal om je oren krijgt, dan help je ze helemaal in het zadel. Of ik verrast ben vanwege hun speelstijl? Nee, als je zo op voorsprong komt, dan kan je afwachtend spelen en er gevaarlijk uitkomen.”

Rijnsburgse Boys probeerde op alle mogelijke manieren die bal het doel in te krijgen, maar het wilde niet lukken. Nadat Jongeneelen na een goede combinatie met Wesley Goeman naast had geschoten, was het aan de andere kant wél raak. Een schot van Jeroen Spruijt kon nog gekeerd worden door Rijnsburg-doelman Richard van Nieuwkoop, maar de rebound was een prooi voor Westlandia-aanvaller Adnan Bajic.

Gevaarlijke momenten
De ploeg van Mulders deed nog wel iets terug. Twintig minuten voor tijd was het Serbony die op aangeven van Jordy Strooker knap afrondde en de hele belangrijke aansluitingstreffer scoorde: 1-2. Na een hoop wissels was het tijd voor de eindfase van het duel. De bezoekers gingen achteruit hangen en de thuisploeg zocht vol de aanval.

Dit leidde nog tot een paar gevaarlijke momenten voor het doel van de Westlanders. Wederom was Jongeneelen dichtbij een doelpunt, maar zijn schot ging over. Evenals een kopbal van Serbony. De grootste kans was in blessuretijd voor Joel Tillema. Na een goede pass van invaller Donny Verdam kwam de aanvaller een teenlengte tekort om de bal in te tikken.

Westlandia won dus de eerste ontmoeting tussen beide ploegen en kan het in eigen huis afmaken. Rijnsburg heeft aan één doelpunt genoeg om een verlenging af te dwingen.

Rijnsburgse Boys – Westlandia 1-2 (0-2): 12. Van Bochoven 0-1, 57. Bajic 0-2, 71. Serbony 1-2

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Artien, Prijs, Strooker, Van Lunteren (73. Verdam), Goeman, Tillema, Jongeneelen, Serbony, Hudepohl (46. Wijks).