Rijnsburgse Boys heeft zich weer gemeld in de strijd om de bovenste plaatsen. Het team van Niek Oosterlee won vandaag met 1-3 van Ter Leede. De Rijnsburgse treffers werden verzorgd door Jeroen Hessing (2x) en Marvin Wijks. Jonathan Robertson wist als enige te scoren voor Ter Leede.

Na het gelijkspel van Ter Leede vorige week tegen Kozakken Boys (1-1) en de verliespartij van Rijnsburgse Boys tegen Barendrecht (0-1) waren beide teams erop gebrand deze Bollenstreekderby te winnen. Dat was in de wedstrijd duidelijk terug te zien. Beide teams kregen grote kansen en het spel golfde, vooral in de eerste helft, op en neer.

Kansen over en weer

De eerste grote kansen waren voor Rijnsburgse Boys. Danny van der Vijver was tot tweemaal toe dichtbij de openingstreffer, maar wist niet te scoren. Ter Leede liet zich ook niet onbetuigd. De Sassenheimers kwamen in de loop van de eerste helft beter in de wedstrijd. Kansen van Robert Steemers en Mike Dam werden niet omgezet in een doelpunt.

Na de rust begon Ter Leede wederom sterk. Toch was het Raily Ignacio (zie foto) die namens Rijnsburgse Boys het eerste gevaar voor zijn rekening nam. Hij kopte op de lat. Drie minuten later was het wel raak voor de Uien. Door goed loopwerk van Jeroen Hessing belandde de bal via het been van Ryan Holman in het doel. Bijna halverwege de tweede helft was het wederom Hessing die de score voor zijn ploeg wist uit te breiden: 0-2. De wedstrijd leek gespeeld, maar niets bleek minder waar. Binnen een minuut wist Jonathan Robertson uit een corner de aansluitingstreffer te maken.

Doelpunt en rood

Het kon dus nog alle kanten op, maar Marvin Wijks zorgde na een mooie beweging van Raily Ignacio voor de derde Rijnsburgse treffer en de definitieve beslissing. Wijks werd overigens, een kwartier voor tijd, twee minuten na zijn treffer na een opstootje met rood van het veld gestuurd. Ter Leede wist het numerieke voordeel niet uit te buiten. Het team van Henk Wisman kwam via Vincent Ammerlaan nog een paar keer bij het doel, maar grote kansen werden niet gecreëerd.

Door de overwinning stijgt Rijnsburgse Boys op de ranglijst naar de vijfde plek en blijft Ter Leede op de vijftiende plaats staan. Volgende week treft Rijnsburgse Boys thuis nummer zes Excelsior Maassluis. Ter Leede speelt volgende week uit tegen Barendrecht.

Tekst: Danny van den Bosch

Archieffoto: Hans Heemskerk