Rijnsburgse Boys heeft de eerste zege van het nieuwe seizoen binnen. Thuis werd met 2-0 gewonnen van Genemuiden. Marvin Wijks was in de eerste helft doeltreffend. Een penalty in blessuretijd van Raily Ignacio zorgde voor de beslissing.

Voorafgaand aan de wedstrijd gaf Rijnsburg-coach Niek Oosterlee al aan dat het weleens een lastige wedstrijd zou kunnen worden. Genemuiden begon met een 5-3-2 opstelling. Oosterlee: ,,We hebben op het WK gezien hoe moeilijk dat systeem te bestrijden is.” Rijnsburg begon met een wijziging ten opzichte van vorige week tegen Spakenburg (4-0 verlies). Bart Freke zat op de bank met een enkelblessure. Kevin Westmaas kwam als rechtsback in het elftal en speelde met verve. Westmaas kreeg zelfs een publiekswissel.

Rijnsburg begon voortvarend. Het was Ignacio die van zich deed spreken. Binnen twintig minuten kreeg de spits drie mogelijkheden. Bij de eerste kans speelde hij de bal net iets te ver voor zich uit en ging zijn inzet voorlangs. De tweede en derde mogelijkheid schoot en kopte hij snoeihard tegen de lat. De spits had dus pech.

Met Ignacio was meteen de opvallendste naam genoemd. Hij kreeg midweeks een schorsing van vier duels aan zijn broek. Omdat Rijnsburgse Boys in beroep ging, kon Ignacio gewoon meedoen. De schorsing is gedurende de behandeling van de zaak opgeschort.

Een hart

Het was de vraag of Ignacio door alle perikelen van zijn stuk was gebracht. Oosterlee dacht van wel. ,,Natuurlijk heeft zijn spel van vandaag daar invloed op gehad. Ook Raily heeft een hart, zal ik maar zeggen.”

Na een halfuur viel de bevrijdende treffer. Wijks faalde niet vrij voor de Genemuiden-doelman en schoot de openingstreffer binnen. Na de goal vergat Rijnsburg door te drukken en de 2-0 te produceren. De tweede helft zou daardoor een stuk moeilijker worden, bleek achteraf.

Genemuiden zette zoals verwacht aan in de tweede helft. Toch bleven de beste kansen voor Rijnsburg, wederom met Ignacio. In fases van de wedstrijd werd Genemuiden steeds gevaarlijker. De marge van een doelpunt verschil zette de ploeg van Hans van Dijkhuizen nog meer op scherp. Uiteindelijk liep Rijnsburg pas in blessuretijd uit naar 2-0. Ignacio forceerde zelf een strafschop en schoot onberispelijk raak. Vorige week bij Spakenburg had Ignacio nog gemist.

Resultaat

Na afloop van de wedstrijd toonde Oosterlee zich vooral content met de drie punten. ,,Het ging om het resultaat vandaag. Je wint het liefst met mooi voetbal, maar als dat niet lukt, dan maar met minder voetbal zoals vandaag. Wij hadden het ons veel gemakkelijker kunnen maken door zelf eerder de 2-0 te maken. Nu lieten wij Genemuiden in leven.”

Oosterlee: ,,Ik vond dat we de eerste helft goed speelden. De tweede helft was minder, maar toch hadden we het toen af moeten maken. Een marge van een doelpunt of twee zegt heel veel. Je gaat dan natuurlijk veel makkelijker spelen. In het voetbal kan van alles gebeuren, Kijk maar naar Feyenoord van de week.”

Oosterlee onthulde dat Rijnsburgse Boys nog bezig is met een nieuwe spits. ,,Ik noem geen naam, dat heeft geen zin. Ik zeg alleen dat het een spits uit het betaalde voetbal is.”