Hein van Heek blijft langer coach van FC Rijnvogels. Het contract van de trainer is met een jaar verlengd. Van Heek is bezig aan zijn tweede seizoen aan de Kooltuin en ligt momenteel op ramkoers voor de titel in de eerste klasse B.

Rijnvogels behaalde uit de eerste tien competitiewedstrijden liefst 28 punten. Swift is op zeven punten achterstand de enige die de Valkenburgers nog enigszins kan bedreigen. Mocht Van Heek de titel halen, dan komt een langgekoesterde wens van FC Rijnvogels uit. De club zet al jaren in op promotie naar de Hoofdklasse, maar vond steevast zijn Waterloo in de nacompetitie.

Van Heek, die eerder Voorschoten ’97 en Noordwijk diende, is in zijn nopjes met de contractverlenging. ,,Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Rijnvogels”, vertelt hij tegen VIDB. ,,De club wil van een stabiele hoofdklasser op den duur richting de Topklasse. Dat spreekt mij aan.”

Er waren geen andere clubs in de race voor Van Heek. ,,Maar daar had ik sowieso niet op ingegaan. Als ik het ergens naar mijn zin heb, blijf ik. Het maakt niet uit of het dan Topklasse, Hoofdklasse of eerste klasse is. De club moet natuurlijk wel ambities hebben.”

POPULAIRE BERICHTEN