Een week na het slippertje tegen Forum Sport (2-2) heeft FC Rijnvogels laten zien dat er met de Kooltuinbewoners niet te spotten valt. De ploeg van coach Hein van Heek kroonde zich door een overtuigende 0-4 zege bij Voorschoten ‘97 alsnog tot Herbstmeister. Ter versterking van de feestvreugde ging de enige overgebleven belager Swift ook nog eens onderuit, waardoor de voorsprong opliep tot acht punten.

Yuri Guijt opende binnen een kwartier de score. Middels een harde pegel verdubbelde Pieter van den Breggen in de tweede helft de marge. De tweede goal van Guijt en een kopdoelpunt van Joey Zandbergen gaven de Katwijkse zege nog meer glans.

Van Heek was zeer tevreden. ,,Dit was op Aalsmeer na de makkelijkste wedstrijd voor ons in uitbeurten. En dan vooral op basis van de tweede helft. Enkel kort voor rust hadden we het even wat lastiger, maar toen had het ook al 0-3 moeten staan eigenlijk. Al met al zijn we niet echt in de problemen geweest”, zei de coach tegen www.leidenamateurvoetbal.nl.

De trainer, die zijn contract al met een jaar verlengde, beseft zich dat hij niet mag klagen over de huidige gang van zaken. ,,Uiteindelijk willen we op de platte kar staan en zolang de concurrentie blijft morsen, wordt de kans op de titel wel groter natuurlijk.”

Foto: site Rijnvogels

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met leidenamateurvoetbal.nl

POPULAIRE BERICHTEN